Đukanović sa Palmerom: Podrška SAD radi što bržeg dostizanja evropskih standarda
Palmer i Đukanović

Đukanović sa Palmerom: Podrška SAD radi što bržeg dostizanja evropskih standarda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se tokom 2BS Foruma sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, uz čestitke za zvanični početak predsjedničkog mandata, Palmer je prenio  Đukanoviću spremnost američke administracije da nastavi da pruža snažnu podršku Crnoj Gori i u procesu integracije u EU, radi što bržeg dostizanja evropskih standarda.

 Đukanović je izrazio zahvalnost Vašingtonu na kontinuiranoj podršci i pomoći euroatlantskoj integraciji Crne Gore, i zadovoljstvo kvalitetom odnosa dvije zemlje, uz ocjenu da je period u kojem su dvije države učvrstile parnerstvo potvrdio da dijelimo zajednički sistem vrijednosti.

Đukanović i Palmer su se takođe saglasili da su sloboda medija i izražavanja i vladavina prava bitne pretpostavke za demokratizaciju društva, i za napredak u evropskoj integraciji.

"Veći dio razgovora bio je fokusiran na razmjenu mišljenja o aktuelnim procesima u regionu, imajući u vidu značaj očuvanja njegove stabilnosti, kao i poziciju Crne Gore na Zapadnom Balkanu", saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore. 

Đukanović se tokom 2BS Foruma susreo i sa predsjednikom Republike Kosovo Hašimom Tačijem.

"Tom prilikom obostrano je izraženo zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa i sadržajne saradnje dvije zemlje, o čemu svjedoči i dobrosusjedsko razumijevanje koje je potvrđeno u procesu demarkacije granice između Crne Gore i Kosova", navodi se u saopštenju.

SastanakDjukanovicTaciBecici2205201801

Tači je najsrdačnije čestitao Đukanoviću početak predsjedničkog mandata, i istakao da je to dobra vijest ne samo za Crnu Goru, već i za region u cjelini.

"Uz spremnost za nastavak dijaloga, posebno je bilo riječi o značaju međusobne saradnje za evropsku i evroatlantsku perspektivu naših zemalja, kao i Zapadnog Balkana. Apostrofiran je značaj dijaloga Beograd – Priština u tom kontekstu. Predsjednik Đukanović je izrazio raspoloženje Crne Gore da svoje iskustvo iz integracija podijeli sa svima, u interesu zajedničkog dobra regiona", saopšteno je.

U razgovoru je učestvovao i potpredsjednik Vlade i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.