Poslije prevare, OVO je najgore što možete da uradite partneru
Ilustracija

Poslije prevare, OVO je najgore što možete da uradite partneru

Kažu da je najbolje partneru reći istinu, ako ga već prevarite.

Izjave tipa "Nije do tebe, do mene je. To je ionako sam seks", je najgora stvar koju možete da kažete u tom trenutku.

Mišel Vejner-Dejvis je iskusan terapeut koji godinama radi sa parovima koji u nekoj fazi zapnu u svojim odnosima. Kaže da je istina nekada bolno, ali jedino ispravno rješenje.

"Prevara čini da se partner osjeti nevoljeno, neprivlačno, nevažno. To je veoma težak splet okolnosti i osjećanja. I onda kada priznate da ste bili nevjerni, nije lako da o tome razgovarate sa partnerom. Činjenica je da kada partner vara ne misli na svoju polovinu, rukovodi se nagonima i hormonima. Kada kažete da vam prevara nije ništa značila, da je taj neko drugi gori i lošiji, samo stvarate osjećaj da ste svog partnera ili partnerku unizili zbog nečeg bezvrjednog. I to je onda još gore", objašnjava ona.

Iako je namjera ovakvog "pravdanja" da se kaže da taj čin nije imao značenje, ovakvim izjavama stvara se samo još gora slika i podstiču loša osjećanja kod prevarenog partnera.

"Važno je da pokažete razumijevanje i da partneru date legitimno pravo da se ljuti. Pokažite iskreno da vam je žao", savjetuje Vejner-Dejvis.

Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.