Brajović: SD su garant antifašističke, građanske i evropske Crne Gore
Ivan Brajović

Brajović: SD su garant antifašističke, građanske i evropske Crne Gore

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović zadovoljan je rezultatom te partije ostvarenom na lokalnim izborima u Plužinama.

On je naveo da je SD u Plužinama ostvario rast podrške od 52 odsto, u odnosu na parlamentarne izbore, i da je u samostalnom nastupu obezbjedio zastupljenost u lokalnom parlamentu sa jednim odbornikom.

"Podsjetio bih da je veliki broj partija koje sebe pokušavaju da predstave kao značajne na politčkoj sceni Crne Gore, ovdje posebno mislim na one koje su parlamentarne stranke, a nijesu čak uspjele ni da se kvalifikuju za učešće na izborima u Plužinama, odnosno da predaju listu, a kamoli da ostvare bilo kakav rezultat. Socijaldemokrate su jedina partija u Crnoj Gori koja od svog osnivanja bilježi stabilan rast podrške u svim sredinama i zahvaljujući rastu podrške građana uspijeva da obezbijedi predstavnike u svim lokalnim parlamentima", naveo je Brajović.

Iako se, kako je dodao, radi o malom broju birača i specifičnoj sredini, rezultat SD-a ostvaren u Plužinama "važan je s aspekta potvrđivanja trenda rasta partije".

"Koji će omogućiti da se ostvari ono što već duže vrijeme ponavljamo, a to je da će Socijaldemokrate na izborima 27. maja ostvariti odličan izborni rezultat koji će nas kvalifikovati da preuzmemo svoj dio odgovornosti za razvoj i obezbjeđivanje boljih uslova života u svim lokalnim sredinama u kojima se održavaju izbori. Građani prepoznaju kvalitetnu pozitivnu kampanju koju vodimo u svim opštinama, a časni, pošteni i čestiti ljudi, svi afirmisani u svojim profesijama, koji se nalaze na našim listama su garant da će talas socijaldemokratije nastaviti da se nezaustavljivo širi u svim djelovima naše zemlje".

Brajović ističe da mnogi nijesu vjerovali u snagu SD-a.

"Ali smo svojim dosljednim zalaganjem za antifašističku, građansku, demokratsku, evroatlantsku i evropsku Crnu Goru u kojoj su njene različitosti njena najveća vrijednost i koja treba da postane društvo jednakih šansi, pokazali da zaslužujemo povjerenje građana. Zahvaljujući kontinuiranom rastu podrške našoj politici nastavljamo da budemo garant stabilnosti Crne Gore i brana svim onim snagama koje našu zemlju žele da vrate u pretpolitičko stanje. Onda kada jača istinska socijaldemokratija koju bez svake sumnje predstavljaju Socijaldemokrate Crne Gore, jačaju i sve temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora i one ideje koje su građani afirmisali na referendumu za obnovu njene državnosti", zaključio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.