Feratović: Izvršićemo reviziju poslovanja opštine Plav
Miralem Feratović

Socijaldemokrate najavljuju

Feratović: Izvršićemo reviziju poslovanja opštine Plav

Socijaldemokrate Plava će, kako su saopštili njihovi predstavnici, nakon pobjede na lokalnim izborima, prije nego preuzmu vlast, obaviti reviziju poslovanja opštine od 2014. do ove godine i uspostaviti praksu objavljivanja svih ugovora u kojima je opština jedan od potpisnika.

Kandidat na listi odbornika Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Plav, Miralem Feratović, kazao je da je osnovni princip na kojem će SD, kao stožer buduće vlasti, čvrsto insistirati je politika potpune transparentnosti u radu lokalne samouprave i trošenju novca iz lokalnog budžeta, što do sada nije bio slučaj.

“Svjedoci smo da su mnogi projekti koje je finansirala lokalna vlast u proteklom periodu, kao i samo poslovanje Opštine, bili predmet mnogih špekulacija i izazivali sumnju građana na postojanje zloupotrebe od strane pojedinaca na vlasti”, naveo je Feratović u saopštenju.

Socijaldemokrate će, kao legalistička i društveno odgovorna stranka, kao preduslov za konstituisanje nove vlasti javno, preko svojih predstavnika u lokalnom i državnom parlamentu, insistirati na tome da Državna revizorska insitucija obavi reviziju poslovanja opštine za period od 2014. do ove godine.

“U cilju unaprjeđenja transparentosti i javnosti rada lokalne samouprave, Socijaldemokrate će uspostavitu praksu objavljivanja svih ugovora na zvaničnom sajtu Opštine, u kojima je ona jedan od potpisnika”, rekao je Feratović.

Na taj način, građani će u svakom momentu biti u mogućnosti da vide na koji način i u koje svrhe se troši njihov novac. Transparentnost je, kako je dodao, važan instrument za sprječavanje korupcije na lokalnom nivou.

“Socijaldemokrate su spremne da ulože napor kako bi u značajnoj mjeri uključili građane u donošenje odluka koje se direktno odražavaju na kvalitet njihovog života i kako bi od lokalne samouprave napravili istinski servis građana”, naveo je Feratović.

Plavu su, kako smatra, potrebni novi, nekopromitovani, pošteni i obrazovani ljudi, jer jedino oni mogu okrenuti novi list i započeti novu praksu koja podrazumijeva apsolutnu transparentnost u radu i trošenju novca poreskih obveznika.

“Socijaldemokrate imaju i znanja i volje da demonstriraju nov način bavljenja politikom i nov, transparentan način upravljanja opštinom i njenim resursima. Zato će pobjeda, u koju više niko ne sumnja, značiti ne samo otvaranje perspektive za novo zapošljavanje i sprječavanje iseljavanja iz Plava, nego i početak nove prakse objavljivanja svih ugovora Opštine na njenom sajtu”, zaključio je Feratović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.