Demokrate Pljevlja: Otilovićko jezero velika šansa za turizam grada
Foto: Demokrate

Demokrate Pljevlja: Otilovićko jezero velika šansa za turizam grada

U Pljevljima su se smjenjivale različite vlasti, ali kao da nijedna nije u dovoljnoj mjeri prepoznala kakav i koliki turistički potencijal posjeduje Otilovićko jezero, saopšteno je iz Demokrata Pljevlja.

Navode da ovo "prirodom nam darovano bogatstvo i njegovi potencijali nisu dovoljno iskorišćeni," te da mnogi gradovi i regije poželjeli bi da ga imaju u svom sastavu i, bez ikakve sumnje, znali bi šta bi s njim.

"Nama nije bilo teško da prepoznamo da je ovaj dragocjeni resurs prirode velika razvojna šansa za unapređivanje turističke ponude u Pljevljima. Iz tog razloga, potrebno je, bez odlagaja, uključiti Otilovićko jezero u turističku ponudu grada", saopšteno je iz Demokrata.

Oni poručuju da bi jezero uz određene infrastrukturne intervencije moglo postati idealna destinacija za odmor i uživanje.

"Idejno rješenje koje smo osmislili podrazumijeva izgradnju vikend naselja i etno sela na ovom jezeru, a uz to, prepoznali smo i mogućnost stvaranja uslova za organizaciju sportskoribolovačkih događanja", dodaju Demokrate Pljevlja.

Na ovaj način, kako tvrde iz te partije, u Pljevlja "će se sajtiti turisti" iz naše države i regiona, ali i ljubitelji sportskog ribolova.

"U saradnji sa sportskoribolovačkim društvima promovisaćemo Otilovićko jezero kao prostor okupljanja sportskih ribolovaca koja će, uz malo entuzijazma, postati tradicionalna", poručuju pljevaljske Demokrate.

"Svjesni uloge gradske vlasti, uvijek i u svakoj prilici, Demokrate će se zalagati za razvoj grada i valorizaciju svima vidljivih potencijala, dok će rasprodaju i degradaciju koja je karakterisala dosadašnje upravljanje prepustiti mračnim stranicama pljevaljske istorije. Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.