ATP lista: Đoković pao na 22. mjesto
Novak Đoković

ATP lista: Đoković pao na 22. mjesto

Srpski teniser Novak Đoković pao je za četiri mjesta i na danas objavljenoj ATP listi zauzima 22. mjesto, dok se na prvu poziciju vratio Španac Rafael Nadal.

Đoković je 22. teniser svijeta sa 1.665 bodova. On je prošle nedjelje igrao na turniru u Rimu, gdje ga je u polufinalu pobijedio Nadal, prenosi Beta

Nadal je osvojio rekordnu osmu titulu u Rimu i preuzeo je prvo mjesto na svjetskoj rang-listi od Švajcarca Rodžera Federera, koji ne igra celu sezonu na šljaci. Španac je počeo svoju 174. nedelju na prvom mjestu ATP liste.

Među prvih 10 igrača bilo je dvije promjene, hrvatski teniser Marin Čilić preuzeo je četvrto mjesto od Grigora Dimitrova iz Bugarske, a Belgijanac David Gofan deveto mjesto od Amerikanca Džona Iznera.

ATP lista:

1. Rafael Nadal (Španija) 8.770
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 8.670
3. Aleksandar Zverev (Njemačka) 5.615
4. Marin Čilić (Hrvatska) 4.950
5. Grigor Dimitrov (Bugarska) 4.870
6. Huan Martin del Potro (Argentina) 4.450
7. Kevin Anderson (Južna Afrika) 3.635
8. Dominik Tim (Austrija) 3.195
9. David Gofan (Belgija) 3.020
10. Džon Izner (SAD) 2.955
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.