Poručili da ne odustaju od borbe

Protestni marš u znak podrške Milanu Kneževiću: Izdržaćemo sve, CG nije slobodna

Pristalice opozicionog bloka Demokratskog fronta, predvođeni liderima ovog saveza, krenuli su danas u protestni marš od zgrade Osnovnog suda u Podgorici prema Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, u znak podrške i solidarnosti prema Milanu Kneževiću, poslaniku DF-a, koji izdržava zatvorsku kaznu.

Iz DF-a su poručili da neće odustati od borbe za slobodu, a za Milana Kneževića su kazali da je danas najslobodniji građanin Crne Gore. 

Poslanik DF-a Milan Knežević nalazi se na izdržavanju četvoromjesečne kazne zatvora. On je osuđen jer je 17. oktobra 2015. godine fizički nasrnuo na policajca ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima 17. oktobra 2015. godine, kada je policija uklonila šatorsko naselje koje je DF bio postavio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred zgrade Skupštine Crne Gore. 

Predrag Bulatović, jedan od čelnih funkcionera DF-a, kazao je da se vode sudski postupci protiv svih lidera ovog saveza. 

"Danas idemo u protestni marš do Spuža i protiv progona DF. U sudskim procesima su lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević. Mi se ne predajemo. Milan Knežević je danas u zatvoru kao prvi predsjednik jedne parlamentarne partije. Ali, mi danas kažemo-izdržaćemo sve. Milan Knežević je zbog svojih jasnih političkih stavova zatvorenik. Neka je čast Milanu Kneževiću, zato što je on danas najslobodniji građanin Crne Gore", poručio je okupljenim pristalicama DF-a Bulatović. 

Nebojša Medojević, jedan od lidera DF-a, kazao je da "Crna Gora mora da nađe demokratski odgovor protiv diktature Mila Đukanovića". 

"Crna Gora nije slobodna. Ne može da postoji Crna Gora ako u njoj ne žive slobodni građani. Uvijek je onaj koji je govorio istinu, ko se borio za pravdu, morao proći golgotu", kazao je Medojević. 

Na protestnom maršu, koji je okupio oko dvije stotine ljudi, bio je lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković. On je istakao da je uhapšen Milan Knežević, ali "nikada neće uhapsiti riječ i ideju Milana Kneževića, da su nam ovdje hitno potrebne promjene". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.