Real Madrid šampion Evrope
Foto: AA

Real Madrid šampion Evrope

Košarkaši Real Madrida osvojili su Evroligu, pošto su u finalu "Turkish Airlines Final four 2018" u Beogradu savladali Fenerbahče, rezultatom 85:80.

Time je španski tim osvojio deseti pehar namijenjen klupskom prvaku Evrope. Madriđani su 18. put igrali završnicu Final fora, a poslednji put su je osvojili 2015. godine.

"Kraljevskom klubu" ovo je 10. titula šampiona Evrope. Na drugoj strani, trener Fenera Željko Obradović je propustio priliku da osvoji desetu titulu, ovo mu je treći poraz u finalu najelitnijeg takmičenja.

Ekipa Željka Obradovića je imala prednost tokom cijele prve dionice, ali je Real trojkama Fernandesa i Ljulja minut i 15 sekundi prije kraja prešao u vođstvo (18:15). Real je boljom odbranom u finišu četvrtine preuzeo kontrolu na terenu i na prvu pauzu otišao sa četiri poena prednosti.

Španska ekipa je drugu dionicu nastavila u istom ritmu, Tejlor je odveo svoj tim na "plus" šest, ali je ekipa Željka Obradovića ipak uspjela da zadrži priključak preko Nikola Melija i na sredini dionice dođe na samo pola koša zaostatka - 30:31.

Real je održavao prednost do finiša poluvremena kada je Fenerbahče predvođen Vonamejkerom i serijom od 8:0 došao do preokreta, a tačku na prvih 20 minuta stavio je Slusak trojkom za vođstvo od 40:38.

Ekipa Pabla Lasa je drugo poluvrijeme otvorila serijom od 7:0 za novo vođstvo i tu prednost je sjajnom odbranom održavala sve do kraja tog dijela igre. Na posljednji odmor otišlo se sa osam poena prednosti za Real - 63:55.

Utakmica je praktično prelomljena poslije četiri minuta igre u posljednjoj četvrtini. Veseli je zaradio nesportsku ličnu grešku nakon čega je Dončić pogodio oba slobodna bacanja, a Kerol trojku za deset poena prednosti za madridski tim (71:61).

Turskoj ekipi je u finišu utakmice nedostajalo koncentracije u odbrani, što je Real iskoristio i ofanzivnim skokovima dolazio do poena.

Fenerbahče je u posljednjem minuta trojkom Diksona prišao na minus tri, a Kozer je potom promašio dva bacanja, međutim Trej Tompkins je skočio u napadu i položio za konačnih 85:80.

Real je do pobjede nosio Kozer sa 17 poena, Dončić je dodao 15, a Tompkins 10.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Nikolo Meli sa 28 poena, dok je dvocifren bio i Vonamejker sa 14 poena, prenosi RTCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.