Pavićević: Naša obaveza je da prevazilazimo podjele koje usporavaju razvoj Crne Gore
Vladimir Pavićević

Pavićević: Naša obaveza je da prevazilazimo podjele koje usporavaju razvoj Crne Gore

"Dan nezavisnosti je prilika da se podsjetimo slavne crnogorske istorije, tradicije i običaja. Crnogorska država ima dugu i bogatu istoriju koju obilježavajući ovaj datum njegujemo", istakao je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitajući građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

Pavićević je naveo da nas postignuća naših predaka obavezuju da svakoga dana svi zajedno gradimo društvo i državu kojima će se ponositi potomstvo.

„Dvanaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da prevazilazimo podjele koje usporavaju razvoj Crne Gore. Svi građani Crne Gore našu državu treba da doživljavaju kao svoju. To mora da postane naš prioritet broj 1. Zbog toga mi svakodnevno zagovaramo ideju zasnivanja Crne Gore na principima ustavnog patriotizma“, dodao je Pavićević.

On je podsjetio na stav Crnogorske da je ustavni patriotizam budućnost crnogorske države jer je to koncepcija koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanje građanske lojalnosti i razvijanje ustavnih sentimenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.