Salon
Ilustracija

Salon "Sandra" ima neispravnu kasu, inspektor nije našao kafanu "Kod Menje"

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano šest primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori su prilikom kontrole frizerskog salona Sandra u Beranama, prijavljenog za neizdavanje fiskalnih računa, utvrdili da je registar kasa neispravna, zbog čega se promet evidentira preko ovjerenih računa.

Kontola kafane Kod Menje u Podgorici nije obavljena, jer inspektor nije našao objekat na adresi koja je navedena u prijavi.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Sara i Kod Feata u Podgorici, lokala Jugoslavija u Danilovgradu i Lake View-a u Plavu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.