Bombaški napad u Indiji, ubijeno najmanje 5 policajaca
Foto: Ilustracija

Postavili je maoistički pobunjenici

Bombaški napad u Indiji, ubijeno najmanje 5 policajaca

Najmanje pet policajaca je ubijeno, a dvoje je teže povrijeđeno kada je njihovo vozilo pogođeno bombom koju su postavili maoistički pobunjenici u istočnoj Indiji.

Pobunjenici su aktivirali minu kada je oklopno vozilo prešlo preko nje u okrugu Dantevada u indijskoj državi Čatinsgar, saopštila je policija. Vozilo je teško oštećeno u eksploziji.

Pojačanja policije i pripadnika paravojnih grupa poslata su na mjesto napada i pokrenuta je potraga za napadačima, prenosi Beta. 

Dvojica povrijeđenih policajaca odvezeni su u bolnicu i u kritičnom su stanju, navela je policija. 

Maoistički pobunjenici inspirisani kineskim revolucionarnim vođom Mao Cedungom bore se protiv indijske vlade više od četiri decenije. Oni traže zemlju i poslove za poljoprivrednike, siromašne i domorodačke zajednice. 

Vlada naziva pobunjenike najvećom internom bezbjednosnom prijetnjom u Indiji. 

Pobunjenici poznati kao i Naksaliti, prave zasjede policiji, napadaju državne kancelarije i otimaju državne zvaničnike više od četiri decenije. 

Oni su dizali u vazduh željezničke pruge, napadali zatvore da oslobode svoje saborce i krali oružje iz policijskih skladišta. 

Prema zvaničnim navodima prošlog mjeseca je vojska ubila najmanje 44 osumnjičenih pobunjenika u više racija u zapadnoj Indiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.