Sarajevo dočekalo turskog predsjednika: Erdogan stigao u zgradu Predsjedništva BiH
Foto: AA

Transparenti dobrodošlice

Sarajevo dočekalo turskog predsjednika: Erdogan stigao u zgradu Predsjedništva BiH

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je doputovao u radnu posjetu BiH, stigao je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Erdogan je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, te ambasador Turske u Sarajevu Haldun Koc, nakon čega su se uputili prema zgradi Predsjedništva BiH.

2018052023047599633928420Web

Ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika je dočekala veća grupa građana s transparentom dobrodošlice. 

Nakon zajedničke fotografije najavljen je razgovor predsjedavajućeg Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Turske kao i sаstаnаk dеlеgаciја dvije zemlje.

2018052023047599633928415Web

Nakon sastanaka biće održana i kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se obratiti Izetbegović i turski predsjednik. Turski predsjednik će nakon sastanka u Predsjedništvu BiH položiti cvijeće na mezar prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću, a nakon toga će prisustvovati 6. po redu Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD).

Nakon Kongresa predsjednik Republike Turske će posjetiti i Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat.

Tokom današnje posjete predviđena je i šetnja Starim Gradom Sarajeva od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije, gdje će predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Erdogan klanjati akšam-namaz. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.