Bravera Sport donirala sportsku opremu Atletskom klubu Jedinstvo
Foto: Sajt Opštine Bijelo Polje

Bravera Sport donirala sportsku opremu Atletskom klubu Jedinstvo

Povodom donacije Atletskom klubu ''Jedinstvo'' i održavanja atletskog mitinga 'Bravera Sport' danas je održana konferencija za novinare.

Prisutne je pozdravio predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović koji je istakao da kompanija Bravera Sport posebnu pažnju posvećuje društvenoj odgovornosti. Predsjednik Smolović  je najavio i brojna ulaganja u sportsku infrastrukturu u narednom periodu.

Vlasnik i direktor kompanije Bravera Sport, Petar Veličković istakao da je današnja donacija Atletskom klubu ''Jedinstvo'' prva u nizu, i dodao, da će u narednom periodu još više podržavati sportske kolektive u Bijelom Polju.

"Atletski miting, u julu ove godine, biće međunarodnog karaktera i očekujemo veliki broj gostiju i poznatih atletskih imena", kazao je Veličković.

Direktor Atletskog mitinga Bravera Sport, Milivoje Mićo Radović kazao je da bi atletski miting trebao da bude održan 12. jula, a uvršten je i u zvanični kalendar Atletskog saveza Crne Gore.

"Uz organizacionu pomoć Opštine Bijelo Polje i Atletskog saveza, biće organizovano takmičenje u trčanju, bacanju kugle i skoku u dalj. Pored ovog takmičenja, organizovaćemo i kros za najmlađe koji će prethoditi ovom takmičenju, a tu je i manifestacija Promocija atletike", kazao je Radović, prenosi opštinski sajt

Predsjednik Atletskog kluba Jedinstvo, Abaz Kujović zahvalio se Opštini Bijelo Polje i donatorima.

"Atletski klub ima oko 100 članova, od toga 50 aktivnih takmičara. Ovo je veliki klub po ostvarenim rezultatima, jer je bjelopoljsku atletiku postvio u sami vrh crnogorskog sporta", naglasio je Kujović.

Trener Atletskog kluba Jedinstvo i selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović kazao je da sada prednjači nekoliko takmičara, na čelu sa Ristom Drobnjakom.

"Drobnjak je postigao fantastičan uspjeh napravio je normu za Svjetsko prvenstvo, i kao učesnik tog prvenstva bio je 14 bacač kugle na svijetu. Osim Drobnjaka, Edin Erović je višestruki državni rekorder sa 5 državnih rekorada prošle godine. Naša dokazana atletičarka Anđela Drobnjak, ostvorila je normu za skok u dalj i nastupiće sa senorskom reprezentacijom u Lihtenštajnu. Uz njih stasavaju i mlađi takmičari, pa imamo izuzetno dobar pogon mlađih takmičara", kazao je Erović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.