Brajović opozicionim poslanicima: Neka dođu da rade, ne samo da primaju plate
Ivan Brajović

O bojkotu parlamenta

Brajović opozicionim poslanicima: Neka dođu da rade, ne samo da primaju plate

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručio je opozicionim poslanicima koji i dalje bojkotuju parlament da dođu i da rade, umjesto što, kako je naveo, samo primaju platu.

Brajović je u intervjuu agenciji Mina kazao da je Demokratski front prvi shvatio da se bojkot parlamenta ne isplati, a zatim i još nekoliko nezavisnih poslanika.

„Jednom dijelu opozicije se ne vraća u Skupštinu, jer bi u dijalogu sa drugim poslanicima morali da prođu ozbiljnu provjeru svojih kapaciteta, a sami znaju kolike su im kompetencije“, kazao je Brajović.

Kako je naveo, neki od njih koji sebe predstavljaju spasiocima države udružuju se sa jasno deklarisanim protivnicima ključnih crnogorskih vrijednosti, ili pokušavaju da po svaku cijenu pronađu formulu političkog opstanka.

„I pored svega, a to je najvažnije, država i njene institucije funkcionišu. Od strateških opredjeljenja i ciljeva nema odstupanja, a ni pregovora“, istakao je Brajović.

On je rekao da Crnu Goru, državu članicu NATO saveza, očekuje dalje prilagođavanje standardima razvijenih država, proces koji će biti zaokružen članstvom u Evropskoj uniji (EU).

U međuvremenu će, smatra Brajović, opozicija vjerovatno nastaviti da pravda loše izborne rezultate izbornim uslovima.

„To su, navodno, ključne primjedbe, a ne žele da učestvuju u pripremi i izglasavanju njihovih izmjena u skladu sa preporukama relevantnih međunarodnih organizacija“, kazao je Brajović.

Na pitanje šta bi poručio poslanicima koji i dalje bojkotuju parlament, on je kazao „neka dođu da rade, ne samo da primaju plate“.

„Kako god da odluče, mi radimo i idemo naprijed“, dodao je Brajović.

Upitan da li je realno da ovaj saziv Skupštine do kraja mandata radi u nepotpunom sastavu, i kako bi se to odrazilo na ugled i ulogu parlamenta, on je rekao da je koalicija na vlasti pokazala „izraženu političku volju, visok nivo tolerancije i otvorena vrata za povratak“.

Brajović je podsjetio da se najveća opoziciona grupa, koja se vratila u parlament, trenutno solidariše sa poslanikom Milanom Kneževićem, i dodao da pojedini poslanici, kao i DF, takođe vide pogubnost odsustva iz parlamenta.

O povratku, kako je naveo, još jedino licitiraju pojedine partije ili jednokratno formirane grupacije, u zavisnosti od procjene trenutnih političkih potreba. „I to i takvo iskrivljeno tumačenje demokratije Crna Gora će prevazići“.

Logično je, smatra Brajović, da se svi opozicioni poslanici vrate u skuštinske klupe.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.