Koprivica: Prioritet obezbjeđivanje socijalne sigurnosti svih građana
Slobodanka Koprivica

Poboljšanje postojećih servisa

Koprivica: Prioritet obezbjeđivanje socijalne sigurnosti svih građana

Socijaldemokrate Glavnog grada su ponosne na činjenicu što su se u prethodne tri i po godine u Glavnom gradu, u resoru socijalnog staranja kojim su dominantno rukovodili njihovi predstavnici, uradile značajne stvari kad je starija populacija sugrađana u pitanju, saopštila je Slobodanka Koprivica, kandidatkinja za odbornicu na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”.

„Naime, broj korisnika servisa Pomoć i njega u kući starim licima povećan je za 30 odsto i za taj servis je izdvojeno budžeta 400.000 eura. Blizu 200 porodica penzionera je riješilo stambeno pitanje pod povoljnijim uslovima, zahvaljujući participaciji Glavnog grada kroz dodjelu besplatnih parcela oslobođenih komunalija, što je vrijednost od nekoliko miliona eura“, kazala je Koprivica. 

Kako je navela, krajem prošle godine počela je izgradnja Doma za stare, najveće investicije do sada u objekat iz oblasti socijalnog staranja, vrijedne oko 12 miliona eura, u kojem će moći da boravi 270 osoba. Otvorena su i dva Dnevna centra - boravka za penzionere, na lokacijama Blok IX i u novouseljenoj zgradi penzionera na Tuškom putu. Dodatno, Glavni grad pomaže oko 20 klubova penzionera koji su na njegovoj teritoriji, uključujući i opštine u okviru Grada – Tuzi i Golubovace.

„Kao partija, kojoj je jedan od ključnih programskih prioriteta obezbjeđivanje socijalne sigurnosti svih građana, nastavićemo sa osnivanjem Dnevnih centara u raznim djelovima grada, uz psiho-socijalnu podršku stručnih lica. Osnovaćemo, takođe, i vešeraj u Glavnom gradu, kako bi lica koja nisu u mogućnosti da obave samostalno ovu aktivnost imala neophodnu pomoć. Formiraćemo i mobilne timove za pružanje integralnih usluga starim licima, posebno na seoskom području“, saopštila je.

Koprivica je dodala da planiraju i realizaciju projekta “Kartica za penzionere”, sa kojom će najstariji građani Podgorice moći da ostvare popuste u apotekama, prodavnicama, optičarskim radnjama i dr. Osim toga, kako je kazala, uvođenjem sistema elektronske karte za gradski prevoz, što je predviđeno izbornim programom Socijaldemokrata, stvaraju se realne pretpostavke za subvencioniranje karata za penzionere.

„Daljim poboljšanjem postojećih servisa i uvođenjem novih, učinićemo život najstarijih sugrađana kvalitetnijim“, zaključila je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.