Parača upozorava: Ne stižemo da obnovimo koliko lopovi pokradu
Foto:Rtcg

Vandali u tunelu Mekavac napravili štetu od najmanje 250 hiljada eura

Parača upozorava: Ne stižemo da obnovimo koliko lopovi pokradu

Koliko će Direkciju za saobraćaj koštati postavljanje nove opreme za rasvjetu u tunelu ,,Mekavac“ znaće se narednih dana, nakon procjene stručnjaka. Do postavljanja nove opreme, tunel dug 180 metara na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva biće u mraku.

Lopovi su u noći između nedjelje i ponedjeljka polomili ormariće, koji se nalaze na početku i na kraju tunela u kojima je smještena elektroinstalacija. Od tada je ,,Mekavac“ u mraku. Pretpostavlja se da su počinioci tražili bakarni kabl, kad ga nijesu našli iskidali su sve žice, piše Pobjeda.

Taj tunel rekonstruisan je prošle godine. Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kaže da je ukupna vrijednost radova i opreme za rasvjetu koštala oko 250.000 eura. Najmanje toliku štetu napravili su vandali početkom ove sedmice.

- Kolika je šteta kada je riječ o samoj opremi znaćemo nakon što u ponedjeljak tunel obiđu inženjeri firme koja je instalirala opremu – kazao je Parača ističući da je ugrađena najsavremenija javna rasvjeta sa led sijalicama, prenosi list.

On je na konferenciji za novinare koju je, kako je objasnio, sazvao ,,da bi uz pomoć medija apelovao na vandale da se zaustave“, kazao da krađa kablova i elektroinstalacija u tunelu „Mekavac“ nije usamljen slučaj.

Ranije je obijena trafostanica u tunelu kod Berana, a istu sudbinu doživjele su i dvije trafostanice teške po nekoliko stotina kilograma u tunelu ,,Ivica“ na putu prema Žabljaku. Počinioci nijesu otkriveni.

- Vandalski čin u ,,Mekavcu“ nije usamljen. Imamo problem sa signalizacijom koja je takođe na meti lopova. Na putu Podgorica - Budva tri, četiri puta smo obnavljali saobraćajne znakove, dešava se da ih tokom noći nestane od 50 do 100 komada! Ne stižemo da obnovimo koliko lopovi pokradu – rekao je Parača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.