Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo: Ako sam odgovoran ja, onda su i Hrapović i Kovačević
KCCG

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo: Ako sam odgovoran ja, onda su i Hrapović i Kovačević

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Kliničkom centru Crne Gore dr Vojislav Miketić koji je juče smijenjen nakon incidenta sa zamjenom bebe, kazao je danas da ako postoji njegova odgovornost mora postojati i odgovornost direktorice KCCG i ministra zdravlja.

Miketić u saopštenju tvrdi da profesionalno obavlja svoj posao, te da je posao i mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo prihvatio  na prijedlog dr Snežane Raspopović i direktorice Kovačević "ali ne kao politički kadar već kao profesionalac, stručnjak kojem je ukazano povjerenje da može unaprijediti rad naše klinike".

"Ako postoji moja odgovornost onda mora postojati i njihova. Ukoliko direktorica Kovačević i Ministar Hrapović vjeruju u moju odgovornost ostavka sa njihove strane se ne nudi već podnosi", kazao je Miketić.

On je saopštio da se te dužnosti, prihvatio kako bih doprinio razvoju standarda, unaprjeđenju povjerenja u rad Klinike za ginekologiju i akušerstvo, i da se u svom radu vodio profesionalnim standardima.

"Klinika za ginekologiju i akušerstvo je jedna od klinika koja ima jasno definisane procedure rada. Odbio sam da podnesem ostavku iz moralnih i principijelnih razloga. Ako se utvrđuje odgovornost za propust koji se desio, onda ona treba da se utvrđuje objektivno a ne mojim linčom niti linčom bilo kog mog kolege koji se časno i posvećeno bavi svojim poslom", zaključio je Miketić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.