Filmska scena u Nikšiću: Razbojnik prijetio puškom radnici Pošte, ona ga zaključala
Ilustracija

Filmska scena u Nikšiću: Razbojnik prijetio puškom radnici Pošte, ona ga zaključala

Nikšićka policija je danas državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.M. (37) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo oduzimanje vozila. Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju lociranje i lišavanja slobode ovog lica.

Naime, policijski službenici CB Nikšić su, 18.maja državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Lj.M. zbog sumnje da je počinio ova krivična djela.

"On je, kako se sumnja, krivično djelo razbojništvo u pokušaju počinio na način što je 21.marta oko 8 časova, maskiran ušao u objekat Pošte u mjestu Grahovo i uz prijetnju oružjem – automatskom puškom od zaposlene radnice N.K. zahtjevao da mu preda novac. Ona nije postupila po njegovom zahtjevu, već je uspjela da zaključa metalnu kasu u kojoj se nalazio novac a nakon čega je uspjela da se udalji iz objekta i da u njemu zaključa osumnjičenog. Lj.M. je, kako se sumnja, u unutrašnjost objekta Pošte potom ispalio jedan projektil, otvorio prozor sa unutrašnje strane objekta, a zatim odvalio metalne zaštitne rešetke, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu jednog marketa nedaleko od Pošte", pojašnjavaju iz Uprave policije.

Prilikom bjekstva prema marketu, osumnjičeni je, kako se sumnja, prišao vozilu marke „Fiat”, koje je bilo parkirano ispred marketa i uz prijetnju oružjem prislio vozača V. M. (44) da izađe iz vozila.

"On je tom prilikom, sumnja se, preko vozila iz automatske puške ispalio dva projektila. V.M. je izašao iz vozila. Lj.M. je sjeo u predmetno vozilo i udalji se u nepoznatom pravcu.

Pretragom terena policijski službenici su pronašli vozilo na makadamskom putu u mjestu Trešnjevo – Opština Cetinje", saopšteno je iz policije.

Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u toku izviđajnog postupka, a na osnovu prikupljenih dokaza identifikovali osumnjičenog i utvrdili da se radi o LJ.M.

"Ovo lice se od momenta izvršenja ovih krivičnih djela nalazi u bjesktvu, a prema saznanjima kojima se raspolaže on se ne nalazi se u Crnoj Gori. Navedeno lice se potražuje kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu, zbog prethodno počinjenog, drugog krivičnog djela.

Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje na lociranju i lišavanju slobode osumnjičenog lica", kazali su iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.