Lice zatečeno u nedozvoljenom prelasku granice,pronađena roba vrijednosti od oko 43.000 eura
Ilustracija

Pljevlja

Lice zatečeno u nedozvoljenom prelasku granice,pronađena roba vrijednosti od oko 43.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja su juče, obavljajući poslove nadzora državne granice, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, zatekli jedno lice u nezakonitom prelasku državne granice. U teretnom vozilu pronađna je roba vrijednosti od oko 43.000 eura.

Službenici OGB Pljevlja su, 17.maja oko 23 časa, postupajući na osnovu operativnih informacija, u reonu sela Vukovo brdo, na makadamskom putu koji povezuje selo Kamena Gora (Republika Srbije) i selo Mataruge (Crna Gora), uočili teretno motorno vozilo marke „Mercedes 609“ pljevljaskih registarskih oznaka. Lice koje je upravljalo vozilom se dalo u bjekstvo kada je primjetilo policijske službenike.

"Pregledom terena, službenici OGB Pljevlja su pronašli lice koje je upravljalo vozilo i utvrdili da se radi o D.J. (54) iz Pljevalja. Utvrđeno je da je on izvršio nezakonit prelazak državne granice iz Republike Srbije u Crnu Goru, u reonu sela Strmećica, i time počinio prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli", saopšteno je iz Uprave policije.

Vizuelnim pregledom vozila utvrđeno je da se u njegovoj unutrašnjosti nalazi veća količina paketa na kojima piše etil alkohol koncentracije 96%.

"O događaju su upoznati službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Pljevlja koji su izvršili uviđaj i konstatovali da se u vozilu nalazi 248 kartonskih paketa u kojima se nalazi ukupno 2.976 litara etil alkohola, 14 plastičnih kanistera u kojima se nalazi ukupno  310,31 litar etil alkohola i jedna mašina za mljevenje kukuruza vrijednosti od oko 420 eura. Ukupna pronađena količina etil alkohola je 3286,31 litar, dok je vrijednost pronađene i oduzete robe procijenjena na iznos od 43.118 eura", saopšteno je iz policije.

O svemu je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio službenicima kriminalističke policije CB Pljevlja, da preduzmu određene radnje radi precizne kvalifikacije događaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.