Otac zamijenjene bebe: Slučajna greška, nikome ne zamjeram
ilustracija

Incident u KCCG

Otac zamijenjene bebe: Slučajna greška, nikome ne zamjeram

Zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, koja se dogodila prije dva dana uznemirila je crnogorsku javnost.

Na zahtjev ministra zdravlja smijenjen je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić, a protiv medicinske sestre koja je to navodno učinila pokrenut je krivični postupak zbog sumnje za sabotažu.

Otac bebe koja je zamijenjena i koji nije želio da otkrije identitet, u izjavi za TV "Vijesti" kazao je kako je sve doživio kao slučajnu grešku.

Suprug porodilje koja je uzela pogrešno dijete, a koji je tražio anonimnost, kaže za TV Vijesti da se nije desilo ništa strašno. Nakon što su preuzeli dijete, na parkingu Kliničkog centra primjetili su da nije njihovo.

On je zvao Klinički da kaže da je greška, a medicinska sestra je u isto vrijeme zvala njegovu suprugu, koja tada nije čula telefon. Ubrzo je kaže, sve riješeno.

"Čim smo se vratili u bolnicu, na prijemnom su nas sačekali, preuzeli dijete, naše vratili, to je par minutra trajalo, eto to je to, iskreno nikome ne zamjeram, desilo se, ništa strašno i to je to, drugo ne mogu ništa reći", kazao je suprug porodilje.

Zbog incidenta sa zamjenom beba koji se dogodio u KCCG, juče je na zahtjev ministra Kenana Hrapovića smijenjen direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.