Kovačević o incidentu: Ponudila sam ostavku, odgovoran i ministar Hrapović
Zorica Kovačević

Kovačević o incidentu: Ponudila sam ostavku, odgovoran i ministar Hrapović

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević kazala je da je nakon skandala sa zamjenom bebe u Kliničkom centru ponudila ostavku, ali tvrdi da je odgovornost i na ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, te da svi u lancu moraju jednako da odgovaraju.

“Lako se iz kancelarije praviti pametan. Ovo je veliki sistem koji radi 24 sata. Ne treba niko da me uči šta treba da radim. Odlično poznajem svoje obeveze i odgovornosti. Ako treba da odgovaramo, onda će sistem odgovornosti doći do mene, ali i do ministra”, ispričala je Kovačević za CdM.

Ona je rekla da je informaciju o preduzetim mjerama po ovom slučaju proslijedila ministru Hrapoviću.

“Koliko čujem, na Vladi nije bilo ni riječi o tome. On je trebalo da Vladu danas na sjednici upozna sa situacijom i da Vlada kaže da li trebamo da sa ovih pozicija idemo on i ja.  Ja sam mu informaciju poslala da bi ovo pitanje bilo na dnevnom redu. Sa situacijom sam upoznala i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića”, tvrdi direktorica Kliničkog centra.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore KCCG, povodom propusta kada je došlo do zamjena beba u Odjeljenu za terminsku novorođenčad, pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu. Razriješena je načelnica Odjeljenja i glavna sestra.

“Ne smiju se ovakve greške dešavati. Nama je čudno da se ovo moglo desiti. Ovo je skandal nezapamćen u istoriji cnogorskog zdravstva.  Mi pokušavamo da radimo najbolje što možemo. Radimo pod ogromnim pritiskom javnosti. Nikada na takav pritisak nijesam naišla.  Zaprepašćena sam  da ja ne mogu da plasiram  sve što se radi dobro. Bitnije je da li ministar vozi privatni auto s tablicama na otvaranju kardio centra ili mi što smo uložili 400.000 eura u sanaciju i opremanje tog kardio centra. Imamo kardio centar kojeg nema niko u Evropi. Ali, to nikoga ne zanima. Sad su svi pametni, govore “neposoba direktorica, nesposobni ministar”. Ja sam spemna da snosim odgovornost”, kazala je Kovačević za CdM.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.