Vlada ustupila svoja potraživanja bivšim radnicima fabrike Bjelasica Rada
Fabrika Bjelasica Rada

Usvojena Informacija o diobi diobne mase stečajnog dužnika

Vlada ustupila svoja potraživanja bivšim radnicima fabrike Bjelasica Rada

Vlada Crne Gore je, na današnjoj 77. sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, usvojila Informaciju o diobi diobne mase stečajnog dužnika AD „Bjelasica Rada“Bijelo Polje - u stečaju.

"Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo finansija, da ustupi potraživanje Vlade, koje je odobreno za isplatu rješenjem Privrednog suda, bivšim zaposlenim radnicima, u ukupnom iznosu od 280.031 eura, i to iznos od 106.031 eura na ime razlike između iznosa koji je odobren radnicima rješenjem Privrednog suda (266.858 eura) i ukupno priznatog neto potraživanja zaposlenih u I isplatnom redu (372.889 eura), i iznos od 174.000 eura na ime isplate dijela iznosa (po 3.000 eura) prijavljenih potraživanja 58 radnika u III isplatnom redu po osnovu neisplaćenih otpremnina, po spisku koji je sastavni dio ovog zaključka", navodi se u saopštenju Vlade.

Takođe, zadužena su nadležna ministarstva da, nakon okončanja stečajnog postupka, definišu model plaćanja doprinosa Fondu PIO, radi povezivanja radnog staža bivšim zaposlenim radnicima AD „Bjelasica Rada“– u stečaju, po spisku i u iznosima koji dostavi poreski organ i Fond PIO.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.