Turski Dijanet podijelio 500 bonova povodom ramazana(FOTO)
Foto: AA

Podgorica

Turski Dijanet podijelio 500 bonova povodom ramazana(FOTO)

Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori i Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Dijanet) uručili su danas u Podgorici 500 bonova, povodom ramazana, muslimanskog mjeseca posta.

Bonove, čija je pojedinačna vrijednost 25 eura, dobile su porodice kojima je pomoć najpotrebnija, a mogu se iskoristiti za kupovinu namirnica. 

Donacija pomoći realizuje se u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori, a bonove će dobiti porodice širom Crne Gore. 

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, zahvalio se ambasadi Turske i predstavnicima Dijaneta, za pomoć koju su poslali. 

"Oni to rade širom svijeta, ali evo nisu ni nas zaboravili. U mjesecu ramazanu je ta aktivnost veća nego tokom drugih mjeseci, shodno sevapu, da je svako djelo u ovom mjesecu mnogo više vrednovano nego u nekom drugom. Zahvaljujem im se i neka Bog čuva Tursku i naše prijateljstvo", kazao je reis Fejzić. 

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip čestitao je okupljenima početak mjeseca ramazana. 

"Molimo Alaha da nam donese mir i sve što je najbolje za nas. Gledamo dosta užasnih stvari koje se dešavaju u posljednje vrijeme. Potrudićemo se da ovog mjeseca što više budemo u ibadetu", kazao je Galip. 

Okupljeni su i proučili dovu za sve šehide koji su izgubili život tokom posljednjeg izraelskog napada na civile u Palestini, gdje je poginulo preko 60 osoba. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.