Kurc poručio Markoviću: Crna Gora u nama ima sigurnog partnera
Foto: Gov.me

Kurc poručio Markoviću: Crna Gora u nama ima sigurnog partnera

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u Sofiji sa predsjednikom Vlade Austrije Sebastijanom Kurcom.

Glavna tema sastanka održanog na marginama Samita Evropska unija – Zapadni Balkan, bila je dalja evropska perspektiva Crne Gore ali i ostalih država Zapadnog Balkana.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, informisao austrijskog premijera o ekonomskim rezultatima 41. Vlade Crne Gore, o političkim i reformskim prioritetima uključujući i opredjeljenje da tokom austrijskog predsjedavanja Evropskom unijom okončamo proces otvaranja pregovaračkih poglavlja i započnemo intenzivan proces zatvaranja.

Čestitajući Markoviću na odličnim ekonomskim rezultatima Vlade, premijer Kurc je u potpunosti podržao stremljenja Crne Gore ocijenivši da naša zemlja, kao lider u evropskim integracijama, ima realne izglede da nastavi uspješno integracioni proces.

„Budite sigurni da u nama i Crna Gora i cio region imaju pouzdanog partnera“, zaključio je premijer Kurc.

Predsjednici Marković i Kurc dogovorili su uzajamnu razmjenu posjeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.