Raičević: Iniciraćemo formiranje Zelenog fonda za unaprjeđenje zelenih površina
Tina Raičević

Raičević: Iniciraćemo formiranje Zelenog fonda za unaprjeđenje zelenih površina

“Građanski savez za promjene inicirće formiranje Zelenog fonda koji će podržavati lokalne “zelene” inicijative i iz kojeg će se finansirati projekti izgradnje novih i unaprijeđenja postojećih zelenih površina”, poručila je Tina Raičević, kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene.

Raičevićeva kaže da će Građanski savez za promjene voditi odgovornu politiku u oblasti zaštite životne sredine, podstičući sve inicijative koje će voditi unaprijeđenju prirodnog ambijenta u Podgorici.

Ističe da je Podgorica grad kojem fali zelenih površina.

“Otuđena partijska elita je stavila profit investitora ispred prava građana na zelenilo i čist vazduh i u potpunosti utemeljila koncept betonizacije Podgorice. Mi ćemo zaustaviti ovaj poguban trend i sa posebnom pažnjom brinuti o prirodnim resursima našeg grada.”, naglasila je ona.

Posebno će kako je kazala voditi računa o zaštiti Gorice i njenoj punoj valorizaciji u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

"Cilj nam je da se novim zasadima postojeći fond drveća na Gorici uveća za 20% u naredne četiri godine", kazala je Raičević.

Obećala je izgradnju parka za kućne ljubimce po ugledu na razvijene evropske gradove i time omogućiti građanima i njihovim kućnim ljubimcima adekvatne uslove za boravak u prirodi.

“Iniciraćemo formiranje prve botaničke bašte u Podgorici koja će imati izuzetan edukativni i turistički značaj za Podgoricu i podsticati izgradnju tzv. vertikalnih bašti odnosno biljnih fasada kao koncepta koji će značajno unaprijediti zeleni ambijent i u estetskom smislu doprinijeti ljepšem izgledu našeg grada. Briga o prirodi će biti naša posebna obaveza i predmet stalnog ulaganja nove gradske vlasti.”, zaključila je Raičevićeva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.