Sedmodnevna ekomanifestacija Green Culture Forum 2018 u deset crnogorskih gradova

Sedmodnevna ekomanifestacija Green Culture Forum 2018 u deset crnogorskih gradova

Sedmodnevna multimedijalna ekomanifestacija "Green Culture Forum 2018" biće održana od 20. do 27. maja u deset crnogorskih gradova, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Krug.

Iz te organizacije, koja će u saradnji sa regionalnim partnerima organizovati ekomanifestaciju, saopšteno je da taj događaj ima za cilj spajanje različitih nauka i umjetnosti sa jasnom društvenom usmjerenošću ka održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

"Ove godine smo ostvarili saradnju sa sedam novih organizacija i naši predavači će posjetiti deset gradova, kako bi držali prezentacije i radionice tokom sedam dana. Srce okupljanja biće ostrvo na Adi Bojani, koje predstavlja mjesto istinske, prirodne ljepote, sa dugim pješčanim plažama i spektakularnim izlascima i zalascima sunca", poručili su iz NVO Krug, prenosi PR Centar.

Iz te NVO su pojasnili da će biti priređeni brojni umjetnički performansi, degustacije vina, sesije joge i meditacije, kao i da će, kako su naveli, fizioterapeuti i reiki majstori pružati usluge masaže, od kojih će biti prikupljene donacije za zaštitu životne sredine.

"Događaji će biti ispunjeni umjetničkim formama, raznovrsnom muzičkom paletom i svirkama uživo. Biće organizovani i pozorišni parformansi, kao i filmske projekcije, dok će fotografi bilježiti značajne trenutke događaja i atmosfere, koristeći najnoviju Dron tehnologiju", naveli su iz te organizacije.

Gosti predavači ovogodišnjeg Green Culture Forum-a će, između ostalih, biti instruktori joge Chelsey Needham i Dinesh Gohil, predstavnik NVO United Planet Faith & Science Initiative sa Havaja, Stuart Scott, predavačica na radionici crtanja Gordana Ražnatović.

Na prezentaciji, koja će biti organizovana 24. maja u Podgorici, govoriće izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine Baroness Bryony Worthington, profesor glaciologije i geologije Jason Box, predstavnica UN-a u Crnoj Gori Fiona McCluney, profesor klimatskih promjena iz Velike Britanije Chris Rapley, predstavnica Grantham Instituta za istraživanje klimatskih promjena Alina Averchenkova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.