SAJ bio i biće na braniku otadžbine kao najelitnija jedinica koja služi svim građanima CG
Foto: UP

Taktičko – pokazna vježba u susret Danu nezavisnosti

SAJ bio i biće na braniku otadžbine kao najelitnija jedinica koja služi svim građanima CG

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) je danas, u susret 21. maju – Danu nezavisnosti, izvela taktičko – pokaznu vježbu u policijskom kampu Zlatica u Podgorici.

"Specijalna antiteroristička jedinica(SAJ) uvijek je bila i biće na braniku otadžbine, kao najelitnija jedinica koja obavlja najsloženije i najrizičnije zadatke, a pritom štiti državni poredak i služi svim građanima Crne Gore", kazao je vd komandanta SAJ-a Mirko Banović.

sajpokaznavjezba8

VD direktor Uprave policije Vesko Damjanović rekao je da je ovom vježbom Specijalna antiteroristička jedinica još jednom pokazala osposobljenost i spremnost da profesionalno i uspješno odgovori zadacima, izazovima i bezbjednosnim rizicima, te da je timsko i zajedničko djelovanje svih policijskih organizacionih jedinica pravi način za očuvanje stabilnog bezbjednosnog ambijenta.

sajpokaznavjezba7

"Tokom današnje pokazne vježbe pripadnici SAJ-a su pokazali izuzetnu fizičku spremnost, koordinaciju, obučenost i vještine u više situacija, među kojima su bliska borba uz primjenu borilačkih vještina, napadi na oteto putničko vozilo i autobus i lišavanje slobode više lica, savlađivanje diverzantskih prepreka, napad na zaposjednuti objekat i oslobađanje talaca, rješavanje talačke situacije ispred objekta i upad alpinističkog tima u zaposjednuti objekat", saopštili su iz Uprave policije.

sajpokaznavjezba4

Današnji događaj svečanim su učinili izvođenje državne himne od strane solistkinje Milene Janković i nastup KUD „Njegoš“ iz Cetinja. 

sajpokaznavjezba6

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.