Ostao bez vozačke i 500 eura: Ulcinjanin u istom danu vozio 180 i 185 km/h gdje je ograničenje 70!
ilustracija

Ostao bez vozačke i 500 eura: Ulcinjanin u istom danu vozio 180 i 185 km/h gdje je ograničenje 70!

22-godišnji Ulcinjanin O.LJ. dva puta je u istom danu drastično prekoračio brzinu tokom vožnje zbog čega mu je oduzeta vozačka dozvola i izrečena novčana kazna od 500 eura.

Službenici Grupen za bezbjednost saobraćaja su naime 15. maja oko 13h na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani, zaustavili vozilo marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao O.Lj. (22) iz Ulcinja, zbog prekoračenja brzine.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 185 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv O.Lj. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", saopštila je Uprava policije.

Istog dana oko 18,30h, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Sozina policija je opet zaustavila O.Lj. koji se ovog puta kretao brzinom od 180 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h.

"S obzirom na činjenicu da je upravljao vozilom iako mu je prethodno oduzeta vozačka dozvola te da je nastavio sa vršenjem teških saobraćajnih prekršaja, O.Lj. je priveden u Centar bezbjednosti Bar, nakon čega mu je Sud za prekršaje u Baru za ovaj prekršaj izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi obezbijedili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju", poručuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.