Pešić: Umjesto glomaznih privrednih subjekata treba podizati manje, profitabilnije
Janko Pešić

Lokalni izbori

Pešić: Umjesto glomaznih privrednih subjekata treba podizati manje, profitabilnije

Socijaldemokrate Bar će se snažno zalagati za stvaranje adekvatnih uslova za razvoj preduzetništva, odnosno konkurentnih malih i srednjih preduzeća kao glavnih pokretača dugoročnog i održivog privrednog razvoja barske opštine u narednom periodu, saopštio je Janko Pešić, kandidat na listi “Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”

"U našem društvu, u kojem je izražena socijalno-ekonomska stratifikacija, Socijaldemokrate ističu važnost oslanjanja na ekonomsku filozofiju koja za posljedicu ima stvaranje stabilnog srednjeg sloja stanovništva kao okosnice privrednog razvoja. Dugoročan i stabilan privredni razvoj mora biti lišen populističkih ekonomskih zahvata koji imaju kratkoročni efekat", istakao je Pešić.

Umjesto glomaznih privrednih subjekata sa hiljadama zaposlenih, kako je naveo, treba podizati manje, profitabilnije i lakše održive proizvodne i druge sisteme, odnosno prerađivačke kapacitete, koji se brže i lakše mogu prilagođavati zahtjevima tržišta. Neophodno je da se stvaraju uslovi za veću fleksibilnost ekonomije, odnosno, kako je kazao, "moramo se brže prilagođavati savremenim ekonomskim tokovima", jer smatra da je jedini cilj pravih sljedbenika izvorne socijaldemokratske ideje u Baru, lijep i ugodan život svih građana Bara od rezultata svog rada.

"Upravo u cilju stimulisanja preduzetništva i podsticanja osnivanja, razvoja i održivosti malog i srednjeg biznisa, u našem programu smo previdjeli osnivanje Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar. Bar, kao grad koji se najbrže razvija u ovom dijelu Evrope, zaslužuje da ima svoju razvojnu agenciju, i upravo osnivanje te institucije će biti prioritet barskih Socijaldemokrata nakon izbora 27. maja", rekao je Pešić.

Kako navodi, sredstva za poslovanje Agencije obezbijediće iz budžeta opštine Bar, posredstvom koje će obezbijediti preko pet milliona eura za podsticanje zapošljavanja, za kreditiranje u funkciji stimulisanja poljoprivrede, turizma i malog i srednjeg biznisa i obavljanje ostalih poslova i aktivnosti kojim se obezbjeđuje podrška unaprijeđenju preduzetništva i ekonomskom razvoju naše opštine, što će, kako kaže, u konačnom dovesti do značajnog smanjenja nezaposlenosti u Baru.

"Poštovani sugrađani, Socijaldemokrate imaju jasnu viziju ekonomskog razvoja našeg grada, prilagođenu modernime konomskim tokovima.Zato 27.maja, vaš izbor nije težak. Broj 8 za ekonomski prosperitet Bara", zaključio je Pešić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.