Ubistvo Ukrajinke: Stanović će se uskoro predati tužilaštvu?
Ubijena Lašmanova

Ubistvo Ukrajinke: Stanović će se uskoro predati tužilaštvu?

Kotoranin Arsenije Stanović (22) za kojim policija traga zbog ubistva Ukrajinke Anastazije Lašmanove (30), uskoro će se predati tužilaštvu, potvrdio je Vijestima advokat Zoran Piperović, kojeg je Stanovićev otac, Zoran, kontaktirao u namjeri da ga angažuje kao pravnog zastupnika.

“Mene je kontaktirala porodica Stanović, u namjeri da me angažuje ukoliko bude pokrenut postupak protiv njihovog sina, a tiče se ubistva ukrajinske državljanke. Konkretno, razgovarao sam sa njegovim ocem, koji mi je kazao da on još ne zna gdje mu se nalazi sin, da pokušava uz pomoć rođaka da sa njim kontaktira, da se nada da će u dogledno vrijeme u tome da uspije i da će se, ukoliko tužilaštvo pokrene postupak, njegov sin, naravno prijaviti dežurnom tužiocu”, rekao je Piperović.

Advokat je istakao da je pitao Zorana Stanovića da li sa sigurnošću u dogledno vrijeme može predati sina tužilaštvu:

“Jer je to interes i postupka i njegovog sina. On je rekao da se nada i da želi što prije da stupi u kontakt sa njim, da bi i on kao roditelj vidio i saznao šta se stvarno dogodilo.”

Odgovarajući “Vijestima”, advokat Piperović kazao je da mu je Zoran Stanović rekao da sa svojim sinom nije kontaktirao od petka 11. maja.

Te noći, policija je oko 20 sati, u stanu Lašmanove u Dobroti, pronašla njeno beživotno tijelo.

Iako niko još nije zvanično osumnjičen za to ubistvo, policija od 13. maja traga za sinom smijenjenog šefa ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat Zorana Stanovića.

Tog dvadesetdvogodišnjaka policija traži kako bi ga saslušali u istrazi ubistva njegove bivše partnerke.

Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanija “Mimoza Group” i “Sea Trade”. Njene kompanije stoje iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mjestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Stanović je smijenjen dva dana nakon što je policija raspisala potragu za njegovim sinom Arsenijem, kojeg traže zbog ubistva Ukrajinke. Izvor iz policije rekao je “Vijestima” da je rukovodstvo UP-a posumnjalo da Zoran Stanović danima navodno krije svog sina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.