Most koji povezuje jug Rusije s Krimom otvoren za saobraćaj
Foto:Sputnjik

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom otvoren za saobraćaj

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom u dužini od 19 kilomatara danas je otvoren za saobraćaj, dan pošto je njime kamionom prošao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Krimski most danas je otvoren za automobilski saobraćaj, dok će kamioni moći da prelaze preko njega od jeseni. Paralelni željeznički most bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine, prenio je Asošijejted pres.

Putin je juče otvorio most i za volanom kamiona predvodio kolonu preko Kerčkog moreuza između ruskog Tamanskog poluostrva i Krima koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Most vrijedan 3,6 milijardi dolara olakšaće veze s Krimom koje su se zasnivale na trajektima, pošto je Ukrajina blokirala snabdijevanje Krima preko svoje teritorije.

Evropska unija saopštila je juče da most između Krima i Rusije predstavlja "još jedno kršenje suvereniteta" Ukrajine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.