URA Rožaje: Uložićemo sredstva za igradnju gradskog bazena i popraviti saobraćajnu infrastrukturu grada

URA Rožaje: Uložićemo sredstva za igradnju gradskog bazena i popraviti saobraćajnu infrastrukturu grada

Rožaje je grad koji ima veliki turistički potencijal, počevši od planine Hajla, Ski centra Turjak, izletišta “Crnja”, neiskorišćenih potencijala rijeke Ibar poput “Vrela Ibara” i mnogih drugih ali svi ti resursi nijesu iskorišćeni na pravi način, istakli su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su u svom programu za pospješenje razvoja turizma u tom gradu predvidjeli i izgradnju zatvorenog bazena koji bi bio na usluzi lokalnom stanovništvu ali i turistima.

“Rožaje je grad koji nema nijedan funkcionalan bazen ni u opštinskom ni u privatnom vlasništvu. URA je pripremlia projekat modernog gradskog bazena koji će predstravljati posebnu ponudu za lokalne stanovništvo. Planirana je izgradnja zatvorenog bazena sa svim pratećim sadržajima, što bi Rožaje učinilo aktraktivnim za turiste iz okolnih gradova. Osim toga izgradnja graskog bazena donosi i otvaranje novih radnih mjesta”, ističu u pokretu URA u Rožajama.

Dodaju i da je njihova zamisao da obezbijede sredstva za popravljanje loše saobraćajne infrastrukture.

“ U nedostatku pješačkih i biciklističkih staza URA je planirala izgradnju istih koje će počinjati u neposrednoj blizini gradskog bazena i vodiće do Ski centra Turjak što će značajnmo uticati na zimski i ljetnji turzam u našem gradu”, zaključili su iz Građanskog pokreta URA Rožaje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.