Robna razmjena će dovesti do unapređenja dalje privredne saradnje sa Vojvodinom
Sa sastanka

Simović sa predsjednikom Vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem

Robna razmjena će dovesti do unapređenja dalje privredne saradnje sa Vojvodinom

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, sastali su se sa predsjednikom Pokrajinske Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i delegacijom Privredne komore Vojvodine.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti unapređenje privredne saradnje Crne Gore i Vojvodine. 

Sagovornici su se složili da, u prilog čvršćem povezivanju, ide i gradnja drumskog Koridora 11, kao i rekonstrukcija željezničke pruge od Beograda do Bara.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović rekao je da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te dodao da je važno da privredna saradnja bude dvosmjerna i usmjerena na dobrobit oba naroda.

„Raduje nas inicijativa koju pokrećete za izgradnju dionice autoputa do Boljara. Mislimo da je neophodna dvosmjernost u našoj robnoj razmjeni i da ona može dovesti do unapređenja dalje privredne saradnje. Naše komore ostvaruju saradnju koja je za primjer i upravo one treba da ovu energiju saradnje šire i na cijeli region”, istakao je potpredsjednik Simović.

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je saradnja sa Crnom Gorom za Vojvodinu veoma značajna, jer je, kako je istakao, na 11 mjestu kada je riječ o državama u kojima se realizuje izvoz iz Pokrajine.

„Sve ono što privreda stvori je vrsta temelja za razvoj svih drugih oblasti“, rekao je predsjednik Mirović.

Delegacija Crne Gore u dvodnevnoj je posjeti Srbiji, povodom održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. U delegaciji je i 50 privrednika iz Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.