Sarajevo: Top sa Žute tabije označio početak mjeseca Ramazana (FOTO)
Foto: AA

Tradicionalno

Sarajevo: Top sa Žute tabije označio početak mjeseca Ramazana (FOTO)

Tradicionalnim pucnjem iz topa u 20:11 sati sa sarajevske Žute tabije ozvaničen je početak mjeseca Ramazana.

Ramazanski top posljednjih godina je postao istinska atrakcija, kako za Sarajlije, tako i za brojne turiste.

2018051523039129033775203Web

Ove godine događaj su uveličala i brojna djeca koja su, noseći balone u rukama, uživala zajedno s ostalima koji su pratili tradicionalno pucanje iz topa.

2018051523039129033775200Web

Prvi dan posta ovogodišnjeg mjeseca ramazana je u srijedu, 16. maja, a prvi teravih-namaz, zajednička noćna molitva muslimana karakteristična za mjesec posta, klanjaće se večeras.

"Uprava koristi priliku da svim vjernicima i vjernicama, čestita nastupajući mubarek mjesec Ramazan sa željom da ga isposte u Božijem rizaluku (zadovoljstvu), porodičnoj sreći i džematskoj solidarnosti", objavljeno je na stranici Rijaseta.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.