Posebna jedinica policije danas proslavila 20 godina od osnivanja

Posebna jedinica policije danas proslavila 20 godina od osnivanja

Posebna jedinica policija PJP danas je proslavila 20 godina od osnivanja, a kako bi to bilo obilježeno na pravi način, u policijskom kampu na Zlatici u Podgorici danas je izvedena taktičko-pokazna vježba PJP, saopšteno je iz Uprave policiji.

Vježbi, kojom su pripadnici PJP pokazali vještine i znanja koja primjenjuju i u kontinuitetu usavršavaju, kako bi bili na visini zadataka koji im se u radu i djelovanju povjeravaju, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i vd direktor Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović sa saradnicima, dok je Ambasadu SAD u Podgorici, koja je u prethodnom periodu pružala podršku u radu PJP, na ovom događaju predstavljala zamjenica šefa Misije Džudi Kuo.

DSC0117

“U današnjoj pokaznoj vježbi PJP izvedeni su taktika borbe u zatvorenom prostoru, vježba Tima policije na konjima, uspostavljanje javnog reda i mira narušenog u većem obimu, kontrola masovnih okupljanja uz angažovanje službenih konja i pasa i borbenih vozila policije, savladavanje i razoružavanje uz korišćenje znanja borilačkih vještina i rješavanje situacija u putničkom vozilu kad treba presresti, savladati i lišiti slobode lice koje je u bjekstvu, dok je za kraj vježbe upriličen skok padrobranom dva padobranca aerokluba „Špiro Mugoša“ koji su razvili crnogorsku zastavu i zastavu PJP”, navode u UP.

DSC0291

Komandant Posebne jedinice policije Veselin Magovčević osvrnuo se na period kada je osnovana ova jedinica, 1998. godine, kada je menadžment tadašnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, odlučio da je za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih situacija sa povećanim rizikom potrebno oformiti efikasne mobilne snage skoncentrisane u jednoj organizacionoj cjelini odnosno PJP.

Magovčević se zahvalio i bivšim komandantima PJP na doprinosu u razvijanju i jačanju jedinice.

“Ova jedinica, čija su načela čast, poštenje i patriotizam, je od momenta osnivanja realizovala svaki zadatak koji je pred nju bio postavljen, a od kojih su mnogi bili visokorizički i složeni. Zato je PJP bila i ostala jedinica kojom se policija ponosi i koja će i dalje izvršavati zadatke kojima će čuvati i braniti mir i bezbjednost domovine i njenih građana”, rekao je komandant.

Ministar i vd direktora UP su komandantu i pripadnicima Posebne jedinice policije čestitali jubilej i pohvalili izuzetnu profesionalnost te jedinice koja je, rekli su, svoju odgovornost, posvećenost i predanost poslovima i zadacima pokazala u vremenu koje je iza nas.

Nuhodžić je kazao da je Posebna jedinica policije važan segment Uprave policije i MUP-a i Ministarstvo će, koliko to mogućnosti budu dozvoljavale, i u budućem periodu planirati i opredjeljivati sredstva za poboljšanje uslova u kojima rade pripadnici PJP.

Damjanović je kazao da vjeruje da će PJP i ubuduće biti na visini svih zadataka koji budu povjeravani ovoj jedinici, a koji su od važnosti za kvalitetno i efikasno obavljanje poslova u policijskoj nadležnosti.

U ime bivših komandanata PJP, jedinici se obratio Dragan Blagojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.