Mladić vozio 173 km/h na putu Cetinje-Podgorica
Ilustracija

Mladić vozio 173 km/h na putu Cetinje-Podgorica

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su registrovali teški saobraćajni prekršaj i tom prilikom sankcionisali jednog mladog vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 173 km/h.

"Naime, službenici Grupe su, 12.05.2018. godine oko 18,30 časova, na magistralnom putu Cetinje – Podgorica, u mjestu Gospoština, zaustavili pmv marke „VW Passat“ nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao mladi vozač B.V. (23) iz Cetinja, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 173 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv pomenutog vozača Sudu za prekršaje je podnijeta prekršajna prijava iz ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja prekršajnog postupka", saopšteno je iz policije.

Pripadnici saobraćajne policije su juče, 14.05.2018.godine, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali 469 prekršajnih naloga, podnijeli 39 prekršajnih prijava, oduzeli 29 vozačkih dozvola kao i 5 pari registarskih oznaka.

"Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.