Za 21. vijek: Formiraćemo gradski vaterpolo klub “Budućnost”

Za 21. vijek: Formiraćemo gradski vaterpolo klub “Budućnost”

Odmah nakon preuzimanja gradske uprave, stvorićemo potrebne preduslove za formiranje prvog gradskog vaterpolo kluba, koji će učestvovati na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sramna je činjenica da Glavni grad jedne od najboljih vaterpolo reprezentacija tek 2018. godine, nakon pune tri decenije zakašnjenja, dobija prvi zatvoreni bazen. Zbog toga ćemo završiti započete radove na zatvorenom bazenu, ali i obezbijediti uslove za izgradnju još jednog zatvorenog bazena javnog karaktera, koji će moći da koriste svi građani Podgorice, ukazao je Lazar Miranović, kandidat za odbornika koalicije “Za 21. vijek”.

On je podsjetio da će, kroz poboljšanje te infrastructure, nova gradska uprava stvoriti potrebne preduslove da u novoformiranom gradskom vaterpolo klubu treniraju djeca i odrasli, svih uzrasta, kako bi se vaterpolo razvijao na najbolji način.

“Kao Glavni grad vaterpolo velesile, koja je ostvarila toliko značajnih uspjeha na najvažnijim takmičenjima, moramo učiniti sve da građani Podgorice dobiju svoj gradski klub. Naš grad, bez ikakve sumnje, posjeduje mnogo talenata koji će dobiti priliku da – pod mentorstvom najboljih stručnjaka – grade svoje karijere i ostvaruju značajne uspjehe”, ukazao je Miranović.

LazarMiranovi

Lazar Miranović

On je podsjetio da je bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, nakon velikog uspjeha Crne Gore u Malagi, još 2008. godine obećao čak pet vaterpolo bazena u Glavnom gradu.

“Međutim, punih deset godina nakon tog lažnog obećanja, kojim je DPS pokušao iskoristiti pobjedničku euforiju, Podgorica još uvijek nema nijedan zatvoreni bazen. Nadamo se da će u toku ove godine radovi na natkrivanju hale biti gotovi, ali takođe – nemamo dilemu da jedan bazen zatvorenog tipa ne može zadovoljiti potrebe ovolikog broja građana. Zbog toga je neophodno pristupiti izgradnji još jednog bazena, u drugom dijelu grada, koji bi zadovoljio potrebe građana Podgorice i novog vaterpolo kluba koji ćemo formirati”, ukazao je Miranović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.