Mirjana Adžić

"Adžić predmet grubog pritiska i mobinga od strane predsjednika opštine Plužine"

Kandidatkinja za odbornicu Demokrata u Plužinama, i to druga na našoj Izbornoj listi, dipl. pravnica Mirjana Adžić, bila je predmet grubog pritiska, šikane i mobinga od strane predsjednika Opštine Plužine, Mijuška Bajagića, kako bi se uticalo na njenu jasno iskazanu volju da bude dio Demokratske Crne Gore i naša predstavnica u Skupštini opštine Plužine, nakon izbora koji će se održati 20. maja, navodi se u saopštenju ove partije.

Demokrate kažu da otkako se politički angažovala u toj partiji "trpi nesnosnu torturu od strane nadređenih u Opštini Plužine, gdje je i zaposlena u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti".

"Konkretno, od strane predsjednika Opštine, Mijuška Bajagića, bila je nekoliko puta pozivana na razgovor, u kojem ju je propitivao, prijetio joj i vrijeđao je riječima: „Kako te nije sramota da budeš u Demokratama, a radiš u mojoj Opštini? Ja te hranim!“ Pored Bajagića, Adžić je trpjela nevjerovatan pritisak i od strane sekretara sekretarijata u kojem je zaposlena – dakle, njoj direktno nadređenog, Petra Mitrića, koji je obavljao slične "razgovore" sa njom kao i Bajagić.

Ipak, jutros je kap prelila čašu. Došla je na posao, a sa njenog službenog računara bili su izbrisani svi podaci, čime su joj stvoreni nemogući uslovi za rad. Simptomatično je da se to dogodilo samo na njenom računaru. Odmah je to prijavila nadređenima, koji su joj, kako je saopštila, ladno rekli – provjerićemo u narednim danima", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije dodaju da zbog takvog odnosa i "očigledne namjere da joj smjeste kako bi imali razlog da joj daju otkaz, ona je odmah otišla u policiju i prijavila ovaj događaj".

"Očigledno je da je i vlast u Plužinama zahvatila ista bolest autokratskih i zatvorenih dugogodišnjih sistema kao što je to slučaj sa pojedinim DPS lokalnim upravama i onom na državnom nivou, koja ne toleriše drugačije mišljenje i pripadnost ideji koju baštini druga politička partija ili opcija. 

Ovakvo ponašanje predsjednika Opštine Plužine je, kratko i jednostavno rečeno – sramno. I potpuno neprihvatljivo. I Demokrate će znati da zaštite svoju kandidatkinju za odbornicu. Ovo je posljednja opomena Bajagiću pred direktnu krivičnu prijavu za očigledan mobing i još par krivičnih djela koja je učinio prilikom njegovog neprimjerenog uticaja na zaposlenu u Opštini", saopštile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.