Marina Trceta

"Vratimo se porodici i njenim vrijednostima"

Socijaldemokrate porodičnu politiku prepoznaju kao reformsku oblast i stavljaju poseban naglasak na značaj koju porodica i porodične vrijednosti imaju za naše društvo, kazala je Marina Trceta, kandidatkinja na listi „Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara“.

Prema njenim riječima porodica predstavlja primarnu grupu u kojoj počinje socijalizacija samog pojedinca.

"Porodica daje osjećaj pripadanja, sigurnosti i stabilnosti. U porodičnoj sredini počinje identifikacija djeteta sa roditeljima, stiču se određeni oblici ponašanja, razvijaju i učvršćuju karakterne osobine pojedinca. Porodični uslovi mogu značajno uticati i na socijalnu diferencijaciju i šanse djeteta u razvojnom periodu. Stoga, porodica predstavlja stub na kojem će se graditi svi dalji odnosi sa drugima", navela je Trceta.

Ističe da je cilj SD-a da vratw građanke i građane Bara i Crne Gore porodici.

"Što više zajedničkog vremena, to je porodica kvalitetnija. Potrebno je pružiti pomoć i podršku roditeljima, kako bi im njihova uloga roditelja bila prioritet. Gradimo porodicu kao zdravu ćeliju društva", navodi se u saopštenju.

U tom cilju Socijaldemokrate će se zalagati da se radni dan đaka u osnovnoj i srednjoj školi završava do 17h, nakon čega će porodica imati priliku da više vremena provodi zajedno.

"Da kroz realizaciju mjera usmjerenih na poboljšanje životnog standarda, pružimo roditeljima sigurnost, kako im obezbjeđivanje sredstava za egzistenciju ne bi predstavljao cjelodnevnu preokupaciju, pa se time umanjivala posvećenost porodičnom životu. Zalagaćemo se i za zakonsku podršku samohranim majkama i očevima, kao i majkama koje rađaju, bilo jedno, troje ili šestoro djece: radom od kuće, kraćim radnim vremenom, nižom starosnom granicom za odlazak u penziju, kao i za organizaciju školskog prevoza za osnovce i srednjoškolce.

Stoga, dragi moji sugrađani, želim vam srećan Međunarodni dan porodice. Sigurna sam da ćete 27. maja u velikom broju zaokružiti broj 8, jer je glas za Socijaldemokrate glas za porodične vrijednosti i porodicu kao zdravu ćeliju društva", poručila je Trceta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.