Svešteniku zatvor zbog vožnje u alkoholisanom stanju: Parastos po parastos i ja naduvah 2,06 promila
Ilustracija

Srbija

Svešteniku zatvor zbog vožnje u alkoholisanom stanju: Parastos po parastos i ja naduvah 2,06 promila

Sveštenik Miloš Ljubičić (70) iz ubskog sela Vrelo zadržan je u policijskoj stanici na trežnjenju, jer su saobraćajni policajci otkrili da je vozio u teškom alkoholisanom stanju, pošto je imao 2,06 promila alkohola u krvi.

Kako saznaje Kurir, sveštenika, koji je bio u mantiji, saobraćajci su zaustavili u Ubu, a on je nakon alkotestiranja odveden u policijsku stanicu na triježnjenje.

Nakon toga je, po hitnom postupku, sproveden sudiji Prekršajnog suda u Valjevu, koji mu je izrekao kaznu od 15 dana zatvora, devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilo, a pored toga dobio je i 15 kaznenih poena.

Sveštenik je rekao da je bio na tri parastosa, gdje je običaj da se „nazdravi“ za dušu pokojnika.

- Bio sam na daći jednoj, pa kako to ide po običaju našem, uzima se rakija za pokoj duše. I tako ja popijem jednu čašicu, pa drugu, i nakupi se tu. Tri parastosa tog dana. A posle svakog parastosa i rakije, uzima se i vino, isto radi običaja. I izađe me račun na kraju na 2,06 promila alkohola u krvi  - kazao je za Telegraf sveštenik Miloš Ljubičić.

On će na izdržavanje zatvorske kazne biti upućen u roku od 15 dana, nakon pravosnažnosti presude Prekršajnog suda u Valjevu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.