Lekić: Građanskim protestima protiv polusvijeta koji je zajahao ovu zemlju
Lekić

Lekić: Građanskim protestima protiv polusvijeta koji je zajahao ovu zemlju

U antifašističkoj pozi (Milo) Đukanović ne samo da opet upotrebljava nekontrolisane izraze već ponovo direktno podstiče netoleraanciju, mržnju i nasilje u inače duboko kriminalizovanom crnogorskom društvu, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić navodi da, poslije nekoliko nacionalizama  kroz koji su prošli Đukanović i njegova politička i klijentelistička družina sada to isto društvo nalazi utočište u antifašizmu.   

 "Ako je sramna deportacija muslimana bila rezultat mašinerije javnog linča jednog nacionalizma, kukavičko ubistvo glavnog urednika Duška Jovanovića drugog nacionalizma, upucana Olivera Lakić je žrtva istog ambijenta potjernica  i poremećene svijesti, ovoga puta tragikomično smještenog u kontekst antifasističke borbe. Milo Đukanović je, bez sumnje, glavni protagonista ove tri faze čiji je zajedniči imenitelj kontinuirana kriminalizacija crnogorskog društva i bjesomučna proizvodnja državnih neprijatelja, zavisno od toga koju državu brani", kazao je Lekić.

Lider Demosa navodi da Đukanović nastupima potvrđuje da ostaje glavni šef mašinerije javnog linča onih koji slobodno misle i bore se da Crna Gora postane zemlja demokratskih pravila ali i paralelno najavljuje  moralni preporod zemlje.

"Ovo najnovije izazivanje domaće javnosti i međunarodnih partnera zahtijeva adekvatne odgovore.Kritička demokratska javnost u zemlji mora biti okupljena ozbiljnim inicijativama protiv scenarija i strategije pokoravanja društva. To podrazumjeva i javna okupljanja građanskih snaga društva bez partijskih boja i interesno parcijanih  kombinacija.  Dostojanstvena okupljanja koja bi ličila na ono spontano prilikom protesta zbog pucanja u Oliveru Lakić. Dakle, građanski protesti, u isti mah politički kulturni i čvrsto opredijeljeni za demokratski bunt protiv čovjeka i polusvijeta oko njega koji su zajahali ovu zemlju", saopštio je Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.