Adaptirane prostorije Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju
Adaptiran prostor Udruženja

Akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“

Adaptirane prostorije Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju

Akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ počela je adaptacijom prostorija Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Pružite nam šansu“

Početkom aprila majstori Boja i lakova Kameleon posjetili su nove prostorije koje je na korišćenje dobilo udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Pružite nam šansu“.

Povod za posjetu bila je akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ koja podrazumijeva da se adaptiraju domovi i prostori za život i boravak porodica, pojedinaca ili udruženja koje se bave pomaganjem posebno ranjivih kategorija društva, a koji nijesu u materijalnoj mogućnosti da finasiraju radove. Nakon što je utvrđeno da udruženje nije u mogućnosti da odvoji sredstva za adaptaciju prostora, odlučeno je da ovogodišnja društveno odgovorna akcija počne sređivanjem upravo ovog prostora, kako bi djeca i omladina sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji imali svoj kutak za razonodu, razvoj kreativnosti, odmor, druženje, saopšteno je.

 „Posebno smo počastvovani što smo bili u mogućnosti da pomognemo našim komšijama na Zabjelu iz udruženja „Pružite nam šansu“, jer je kvalitetan i prijatan boravak djece i omladine koja će koristiti ovaj prostor najveća satisfakcija za nas. Oni svoje vrijeme koriste za razvoj vještina i stvaranje raznih ukrasnih predmeta, a ovaj prostor je dovoljno veliki da mogu na najbolji način da ga iskoriste za sve aktivnosti koje imaju. Zato smo se potrudili da im ga učinimo što ljepšim“, kazao je Boris Jovićević suvlasnik BM Kameleon.

Pruzitenamsansu4

I ove godine kao i prethodne tri, akcija „Osmijehom oboji dom“ koju realizuju Kameleon i kompanija Maxima iz Lučana, pomoći će deset porodica, pojedinaca ili udruženja koja nijesu u finansijskoj mogućnosti da svoje prostore adaptiraju.

„Kompanija Maxima iz Lučana u sklopu svog programa društveno odgovornog poslovanja treću godinu podržava akciju „Osmijehom oboji dom“ i izuzetno smo zadovoljni rezultatima koje ostvaruje. Nakon adaptacije prostora Udruženja „Pružite nam šansu“ posebno smo radosni jer su naši materijali doprinijeli da jedna ranjiva kategorija društva ima svoj prijatan kutak za druženje, boravak i rad“, istako je predstavnik Maxime za Crnu Goru Gojko Janić.

Djeca i omladina sa smetnjama u razvoju su sa svojim roditeljima i predstavnicima akcije „Osmijehom oboji dom“ obišli su nove prostorije. Nijesu krili zadovoljstvo. Predsjednica udruženja Danijela Prelević istakla je da im je posebno značajno što u godini kada slave jubilej, 10 godina postojanja, dobijaju nove prostorije u kojima će imati mogućnost da poboljšaju kvalitet svog rada.

„Ekipa Kameleona je zaista odradila odličan posao i potpuno transformisala prostor u kome će članovi udruženja  boraviti. Nije bilo jednostavno bordo boju zidova pretvoriti u nježno zelene površine koje podstiču samopouzdanje i zrače optimizmom. Prijatan ambijent, kakav je sada, će nam pomoći da omogućimo većem broju osoba sa invaliditetom da koriste naše servise, ali i da naši korisnici postižu bolje rezultate“, istakla je Prelević.

Adaptacijom prostora Udruženja „Pružite nam šansu“ počela je i četvrta godina otkako Boje i lakovi Kameleon realizuju društveno odgovornu akciju „Osmijehom oboji dom“. Dosad je adaptirano trideset domova.

Pruzitenamsansu5

"„Akciju “Osmjehom oboji dom” pratimo već nekoliko godina i smatramo da je briga o lokalnoj zajednici veoma bitna za promovisanje društvenog odgovornog poslovanja privatnih firmi. Kompanija “Kameleon” je jedna od prvih firmi  koja je počela da pomaže porodicama sa više djece koji žive u neadekvatnim uslovima. Veoma smo zahvalni što  ovogodišnji serijal akcije započinje upravo sa našim udruženjem. Osmjesi 37 porodica koje su ovoga puta obojili dom od 160 m2 udruženja “Pružite nam šansu“ dokaz su ne samo da za njihovu humanost nema granica, već da svaki izazov mogu uspješno riješiti u najkraćem mogućem roku“, naglasila je Danijela Prelević.

Udruženje „Pružite nam šansu“ je na poklon dobilo i klima uređaj od firme Alfa sistem iz Podgorice, a izvođenje radova pomogla je i kompanija Beorol. Akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ trajaće do novembra ove godine i u okviru nje biće adaptirano ukupno deset domova porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.