Kalač: Sport važan segment razvoja Rožaja
Alen Kalač

Kalač: Sport važan segment razvoja Rožaja

Imajući u vidu višestruki značaj sporta za naš grad i njegov veliki doprinos afimaciji pozitivnih vrijednosti, Socijaldemokrate Rožaja smatraju da je neophodno kvalitetnije se posvetiti razvoju sporta. Insistiraće, poručuju, na definisanju jasnih kriterijuma za njegovo finansiranje, sa posebnim naglaskom na jačanju bazične sportske infrastrukture.

"Sport je bitan segment u pravilnom odrastanju i sazrijevanju omladine. Zato, uz pomoć države, treba više ulagati u izgradnju dječjih igrališta, teretana na otvorenom i drugih sportskih poligona. U tom smislu, potrebno je valorizovati određene gradske površine, kroz model avanturističkih parkova i sličnih sportsko-rekreativnih koncepata, kojim se pored očuvanja tih površina i njihovog iskorišćavanja za afirmaciju zdravih stilova života značajno promovišu turistički potencijali naše opštine", saopštio je Alen Kalač, kandidat za odbornika na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Rožaje”.

Dodaje, da je neophodna snažnija podrška osobama sa invaliditetom koje se bave bave sportom, kao i afirmacija njihovih sportskih klubova u rožajskoj opštini, iako lokalna samopurava već radi na unaprjeđenju tog segmenta.

Socijaldemokrate će predložiti ujedinjavanje postojećih klubova istog sporta, što bi zasigurno, uz finansijsku i drugu podršku opštine i države, vodilo ka ostvarenju boljih rezultata.

"Posebnu pažnju ćemo posvetiti vrhunskim sportistima, kojima je potrebno obezbijediti kvalitetne uslove za bavljenje sportom i u finansijskom smislu stabilnu i održivu podršku.Socijaldemokrate prepoznaju sport kao oblast sa značajnim potencijalom za razvoj, ali i kao bitnu kariku za cjelokupni napredak i poboljšanje kvaliteta života u Rožajama. Zato smo se u našem izbornom programu na ozbiljan način posvetili konkretnim rješenjima koja imaju za cilj promovisanje i razvoj sporta. Očekujemo iskrenu podršku naših sugrađanki i sugrađana da u narednom mandatu lokalne vlasti zajedno razvijamo sport, zdrave stilove života i Rožaje kao opštinu koja posjeduje brojne potencijale", zaključuje Kalač.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.