Šetanje vojvode Mirka
Vojvoda Mirko Petrović

Demokratski Front predlaže

Šetanje vojvode Mirka

Vrijeme je predizbornih obećanja a to je vrijeme kada prosječan građanin može svašta da čuje. Od onog što čuje prije izbora malo šta ostane za poslije izbora. Zato se i zovu predizborna obećanja. Jedno od najinteresantnijih, a nije da ih je malo interesantnih, dao je nosilac liste DFa i SNPa na lokalnim izborima u Podgorici, Slaven Radunović.

Radunović je na predizbornom skupu u Kučima poručio da će njegova koalicija kada dođe na vlast, sa predstavnicima ostalih opozicionih partija koje u svojim redovima imaju članove iz Kuča, inicirati preseljenje spomenika velikom vojvodi Mirku Petroviću iz centra Podgorice.

radunovic

Slaven Radunović

"Može na Cetinje, može na Grahovac, ima dosta mjesta gdje on pripada, ali ima samo jedno gdje ne pripada – na kučkoj zemlji u Podgorici", poručio je Radunović.

Tako je Radunović predložio šetanje spomenika velikom vojvodi Mirku Petroviću i ponudio dvije lokacije na kojima bi se ta šetnja mogla okončati. Radunović šetnju obilježja velikom vojvodi Mirku Petroviću, a i svim Crnogorcima poginulim u oslobodilačkim ratovima, predlaže upravo na dan kada je, prije 160 godina, pobjedom u Boju na Grahovcu Crna Gora dobila priliku da se uspostavi kao moderna država.

U tom boju uloga Mirka Petrovića bila je takva da i sam Radunović predlaže šetnju njegovog spomenika ka Grahovcu ili pak Cetinju, gdje je u doba Petrovića bila crnogorska vlast.

Predlog za šetnju vojvode Mirka pripada onom setu političkih obećanja koja ne koštaju ama baš ništa a predstavljaju svojevrsnu igru sa emocijama potencijalnih glasača. Iako istorija nije dala sud ni o broju stradalih tokom onog što je poznato kao „pohara Kuča“, a imalo je obilježja kaznene ekspedicije koju je u ime svog brata Knjaza Danila vodio veliki vojvoda Mirko, niti o učinku te ekspedicije, veliki vojvoda Mirko Petrović ima dosta mjesta gdje pripada i samo jedno gdje ne pripada. A to je tačno tamo gdje se spomenik njemu i nalazi. U centru Podgorice ili na kučkoj zemlji kako je nazva Radunović.

"Neće Demokratski Front doći na vlast u Podgorici i Crnoj Gori ni sad, ni za sto godina, tako da nema potrebe da se zalijeću i daju takve izjave“, prokomentarisao je za portal Kodex funkcioner DPSa i poslanik u crnogorskom Parlamentu Predrag Sekulić predizborno obećanje Demokratskog Fronta Kučima.

Sad, i gospodin Sekulić daje prognoze shodno svojim političkim afinitetima i shodno politici stranke koju predstavlja ali je činjenica da se nosilac liste DFa i SNPa zaletio u svojim izjavama. Prije svega, rušenje spomenika, odnosno njihovo šetanje sa „jedine lokacije na kojoj mu nije mjesto na neke druge kojima pripada“ ne predstavlja nikakav zalog za napredak grada na čijim je lokalnim izborima nosilac jedne ozbiljne koalicione liste. Od vremena velikog vojvode Mirka i pohare Kuča grad u kojem Radunović izlazi na izbore dosta se promijenio. Ali opet, šetanje vojvode Mirka u svrhu predizbornih obećanja ne košta ama baš ništa.

A i vrijeme je predizbornih obećanja a to je vrijeme kada prosječan građanin može svašta da čuje. Od onog što čuje prije izbora malo šta ostane za poslije izbora. Zato se i zovu predizborna obećanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.