Dubai: Vatra zahvatila toranj, gust dim se širi, evakuisani građani(VIDEO)
Foto: Screenshot

Dubai: Vatra zahvatila toranj, gust dim se širi, evakuisani građani(VIDEO)

Vatrogasci u luci u Dubaiju pokušavaju da uguše požar koji je izbio u visokom tornju, nakon što je pješčana oluja zahvatila taj grad u UAE.

Vladina kancelarija za medije u Dubaiju saopštila je da je požar izbio u nedjelju ujutru u tornju Zen, a da su stanovnici evakuisani i da povrijeđenih nije bilo, prenosi AP.

Kako agencija navodi, nije jasno šta je uzrokovalo požar. 

Grad Dubai koji je ispunjen neboderima pretrpeo je do sada veliki broj požara tokom izgradnje tih nebodera. 

Prošle godine taj grad je uveo nove odredbe koje se tiču bezbjednosti u slučaju požara kojima je propisano da neboderi budu građeni od materijala koji je mnogo otporniji na vatru. 

Vlasti su prethodno priznale da se najmanje 30.000 zgrada širom UAE sastoje od materijala koji ubrzavaju širenje požara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.