Osmočlana porodica Mašanović dobila novi dom
Foto: Bar Info

Požar progutao staru kuću u februaru

Osmočlana porodica Mašanović dobila novi dom

Osmočlana porodica Milana Mašanovića, iz crmničkog sela Popratnice, čija je kuća do temelja izgorjela u požaru u februaru ove godine, juče se uselila u novi dom.

Izgradnju novog doma, na inicijativu predsjednika opštine Bar - dr Zorana Srzentića i predsjednika MZ Crmnica Đura Markovića, pomogli su lokalna uprava, barski privrednici i građani, ne samo Bara, već i iz cijele Crne Gore. Porodicu Mašanović juče je obišao predsjednik barske opštine sa saradnicima.

Porodica Milana Mašanovića, sa petoro djece, ostala je bez krova nad glavom u požaru koji je za petnaetak minuta sagorio do temelja njihovu trošnu kuću i svu imovinu.

Predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić obišao je Mašanoviće vrlo brzo nakon požara, uručio im jednokratnu pomoć, a zatim je organizovao i donatorski sastanak sa barskim privrednicima. Već na prvom sastanku sakupljeno je 20.000 € i formiran Organizacioni odbor kojeg su činili poznati privrednici: Hilmo Franca, Goran Đurović, Mino Kalamperović i Goran Pajković. Obećali su da će nova kuća biti sagrađena za dva mjeseca i to su i ostvarili. Sreća se ponovo vratila u vrijednu i složnu porodicu Mašanović.

“Ovo je kuća od srca, od cijele Crne Gore, a posebno od privrednika Bara, njih 16 , koji su učestvovali svojim prilozima u izgradnji. Zahvalan sam svima, a posebno predsjedniku opštine dr Srzentiću i predsjedniku MZ Đuru Markoviću, koji su prvi priskočili u pomoć. Danas nam je puno srce, jer su nam napravili mnogo ljepši dom nego što smo imali", kazao je Milan Mašanović, koji se zahvalio na pomoći i svojim kolegama iz barskog Komunalnog preduzeća, a posebno direktorici, koja zbog bolesti nije mogla da prisustvuje svečanosti povodom useljenja u novu kuću.

Njegova supruga Radmila prisjetila se šoka koji je doživjela kada je vidjela kako požar guta njihovu kuću i sve što su stekli.

“Bilo je teško... Nije lako vidjeti da vam dom gori. Danas stojimo pred novom i lijepom kućom i mnogo sam srećna. Vjerovala sam u dobru volju svih, vjerovala sam obećanjima i tako je bilo", istakla je Radmila Mašanović.

Petoro djece Mašanovića: Gospava, Ilija, Filip, Dijana i Anđela, rekli su da sada imaju svoje sobe i mnogo ljepši dom nego ranije.

"Ne mogu da opišem moje zadovoljstvo i sreću", kazala je za Radio Bar i Bar info dvanaestogodišnja Gospava.

"Zaista mi je puno srce i presrećan sam gledajući ovu divnu porodicu danas i sjećajući se kako je bilo prije tri mjeseca kada je na ovom mjestu bilo zgarište. Tada smo istakli da je najvažnije da niko nije nastradao i obećali da ćemo sagraditi novu kuću za Mašanoviće. Zahvaljujem se svim privrednicima Bara koji su se odazvali donatorskoj akciji. Zato danas stojimo pred ovom lijepom kućom i gledamo petoro prelijepe djece sa osmjehom na licu", kazao je Srzentić, koji je istakao da je posebna vrijednost i to što je porodica Mašanović ostala na selu, na svom porodičnom imanju i đedovini.

Sakupljeno je 50. 000 € za izgradnju kuće, a najviše novca-15.000 €, donirala je barska kompanija "Kalamper", koja je bila i izvođač radova.

“Ponosan sam na privrednike Bara i moju firmu. Srećan sam što sam u situaciji, sa mojim sinovima, da mogu da pomognem. Obećao sam da ćemo kuću završiti za dva mjeseca i ispoštovali smo taj rok. Obilazila su nas ova prelijepa djeca dok smo radili, častila nas sa osmjehom na licu i to je najveće bogatstvo", istakao je Mino Kalamperović, vlasnik "Kalampera", koji je prvi privrednik koji se odazvao humanitarnoj akciji.

Izvor: Bar Info

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.