Baranka pravdala ubistvo djeteta terapijom jakim ljekovima za epilepsiju
Mirjana Škrijelj

Bebu zadavila mušemom

Baranka pravdala ubistvo djeteta terapijom jakim ljekovima za epilepsiju

Mirjana Škrijelj (29) iz Bara je prilikom saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici priznala da je ubila svoju šestomjesečnu bebu u porodičnoj kući u Sutomoru.

Škrijelj pred tužiocem Željkom Tomkovićem ubistvo djeteta pravdala terapijom jakim ljekovima, koje uzima zbog epilepsije. Tužilac joj je odredio zadržavanje do 72 sata. 

Da li boluje od epilepsije, kako je osumnjičena Škrijelj saopštila u Tužilaštvu, i koliko ljekovi mogu da imaju uticaja na svijest u trenutku izvršenja krivičnog djela, pokazaće dalja istraga.

Na saslušanju u Tužilaštvu, kao i prilikom prvog saslušanja pred inspektorima, nije pokazivala emocije.

Iz Tužilaštva su najavili da će tražiti određivanje pritvora osumnjičenoj Škrijelj i ona će danas biti privedena kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Gnusan zločin nad šestomjesečnom bebom istražitelji su otkrili nakon obdukcionog nalaza i tragova koje su pronašli u kući Škrijelj. Nezvanično Pobjeda saznaje da su u porodici bili poremećeni odnosi između supružnika, ali će se dodatnim vještačenjima utvrditi psihičko stanje majke u vrijeme ubistva.

Tijelo je pronašao otac u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života. Otac je odnio dijete u hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt. O svemu tome ljekari su obavijestili policiju i tužilaštvo, a zatim je obavljena obdukcija. Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Škrijelj nije prošla.

Kako je saopštila Uprava policije, nakon izvršene obdukcije, u policijskim prostorijama uzete su izjave od roditelja. Oni dodaju da su policijski službenici preksinoć obaviješteni da je u Službu hitne medicinske pomoći dovezeno dijete bez znakova života. Policajci su obavili uviđaj po odobrenju tužioca, izuzeli tragove i poslali ih na vještačenje u Forenzički centar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.