Suhih: Glavni grad da podstiče i razvija zdrave stilove života

Suhih: Glavni grad da podstiče i razvija zdrave stilove života

U cilju afirmacije sporta, rekreacije i zdravih stilova života, Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada organizovala je 12. maja aktivnost pod nazivom ''Osnažimo Svoju Djecu'', koja je održana na gradskom Trgu Nezavisnosti

Mališani uzrasta od 5 do 12 godina  su tako na zabavan i interesantan način vježbali  i družili se sa licenciranim instruktorom i nastavnikom fizičkog vaspitanja Markom Rajkovićem, koji je sa njima izvodio vježbe na poligonu, a koje su usmjerene na   razvijanje koordinacije, ravnoteže,  gipkosti i koncentracije.

"Ova akcija osmišljena je sa ciljem da se istakne važnost sporta i rekreacije kroz njegov pozitivan uticaj na psiho – fizički razvoj djece i mladih", kazao je nosilac liste „Socijaldemokrate – Ivan Brajović, Dosljedno za Podgoricu“ dr Đorđe Suhih.

image1

On je i iz ugla  svog  profesionalnog angažmana, kao dječji hirurg, skrenuo pažnju na potrebu da se mališani od ranog djetinjstva okrenu sportu i zdravim stilovima života, budući da su to jedni od preduslova za njihov pravilan rast i razvoj.

''Za nas, Socijaldemokrate, jedan od prioritetnih zadataka u narednom četvorogodišnjem periodu je poboljšanje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom. U današnjem  vremenu, brzog načina života i dostupnosti raznih tehnologija koje nas sve više odvlače od boravka u prirodi, velika je obaveza onih koji upravljaju gradom da motivišu ljude, posebno djecu da se bave zdravim stilovima života. U tom smisliu, a kako je i definisano našim izbornim programom, posebnu pažnju posvetićemo  izgradnji dječijih igrališta sa zaštitnom podlogom, uz dostupnost istih licima sa invaliditetom, zatim teretana na otvorenom i dječijih poligona koji će biti besplatno dostupni građanima Podgorice u svim gradskom kvartovima gdje je to realno moguće. Takođe, radićemo i na poboljšanju i razvoju svih vidova  školskog sporta za koje će Glavni grad izdvajati značajna sredstva '' istakao je Đorđe Suhih, nosilac liste „Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu“.

image3

Događaju su  prisustvovali i kandidati za odbornike/ce  mr Boris Mugoša, mr Ivana Raščanin, Dalibor Milošević, Željko Sekulović, Milena Purlija, Vesna Raičević, Nusret Canović,  Sead Čirgić, kao i kandidati/kinje ispred  Omladine SD Podgorica: Aleksa Prelević, Elida Korać, Katarina Ivanović i Majda Šabotić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.