Mančini se odriče 13 miliona eura u Zenitu da bi preuzeo Italiju
Roberto Mančini

Mančini se odriče 13 miliona eura u Zenitu da bi preuzeo Italiju

Prema izvještajima više italijanskih medija Roberto Mančini (53) će se odreći 13 miliona eura kako bi napustio klupu Zenita iz St. Petersburga i naredne sedmice preuzeo kormilo fudbalske reprezentacije Italije.

Navodi se da je Mančini početkom sedmice sa Zenitom dogovorio sporazumni raskid ugovora, što znači da će odustati od 13 miliona eura koliko bi zaradio da je ostao na klupi ruskog kluba.

Umjesto toga, Mančini bi najkasnije u srijedu trebao staviti potpis na ugovor sa Fudbalskim savezom Italije.

Dodaje se da bi Mančini kao selektor Italije trebao zarađivati dva miliona eura godišnje uz eventualne bonuse za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Takođe, u ugovoru je ostavljena mogućnost produženja ugovora do juna 2022. gdoine.

Mančini bi na klupi “azzura“ trebao debitovati 28. maja na prijateljskoj utakmici protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Reprezentacija Italije je bez selektora od novembra prošle godine kada je nakon eliminacije od Švedske u baražu za Svjetsko prvenstvo smijenjen Giampiero Ventura. Za privremenog selektora imenovan Luiđi Di Biagio, aktuelni šef stručnog štaba mlade (U21) reprezentacije Italije.

Mančini, koji je imao sjajnu igrački karijeru, kao trener je vodio Fiorentinu, Lazio, u dva navrata Inter, Mančester City, Galatasaray i Zenit.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.