Bjelopoljci uspješno hodočaste preko planina, popodne stižu pod Ostrog (FOTO)

U slavu Svetog Vasilija Ostroškog

Bjelopoljci uspješno hodočaste preko planina, popodne stižu pod Ostrog (FOTO)

Bjelopoljci koji su se prije dva dana sa vjerom u Boga zaputili ka manastiru Ostrog uspješno koračaju na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

Podsjetimo, članovi Outdoor Kluba X3M Bijelo Polje, Slavko Mrdak, Ljubiša Rakočević i Veljko Bulatović, sa blagoslovom Crkve Svetog Petra i oca Darka Pejića pošli su u četvrtak rano ujutru na hodočašće pod manastir Ostrog.

Fizički spremni i sa snagom duha odlučili su da prepješače 155km preko planina do manastira Ostrog. 

Prema planu, Svetitelju će se pokloniti danas, na sam praznik, u popodnevnim satima. Na hiljade vjernika prisustvuje proslavi praznika Svetog Vasilija Ostroškog. Vjernici iz svih krajeva zemlje, iz zemalja regiona i Evrope u redu  satima čekaju na poklonjenje Ostroškom Čudotvorcu.

Kako su članovi Outdoor Kluba X3M kazali za Kodex, tokom jučerašnjeg dana su prepješačili 50tak kilometara.

Prešli su preko Sinjajevine, Semolja,Javorja i Lole i stigli na Krnovo, gdje su prespavali.

Puni su snage, odmorni i spremno nastavljaju hodočašće uz idealne vremenske uslove koji im idu na ruku.

U galeriji fotografija pogledajte šta su zabilježili tokom svog puta: 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.